GÜNDEM

Fuat Uğur, Türk-Alman Üniversitesi’ndeki şaibeli ismi yazdı

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Türk Alman Üniversitesi'ndeki isimler ile ilgili yazmaya devam ediyor. Uğur'un radarında bu kez Aykut Kibritçioğlu var.

Fuat Uğur, Türk-Alman Üniversitesi’ndeki şaibeli ismi yazdı

FETÖ'cülerin kurduğu kumpaslara kimlerin nasıl destek verdikleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. 

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bir önceki yazısında olduğu gibi bugün de Türk Alman Üniversitesi'ndeki isimleri yazdı. 

Uğur, bu üniversitenin MİT TIR'ları kumpası ile nasıl bir ilgisinin olduğunu gözler önüne serdi. 

İşte o yazı:

Önceki günkü yazımda Türk-Alman Üniversitesi’ndeki tuhaf ve gölgeli yapılanmanın fotoğrafını, daha doğrusu röntgenini çekmiş, pek çok kişinin ilginç bağlantılarını, “tesadüfler zinciri”ni ortaya koymuştum.

Şimdi bir başka isim üzerinde duracağım.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in özel gayretleriyle kurulmuş ve iki ülkenin dostluğuna katkı olsun diye faaliyete geçirilmiş Türk-Alman Üniversitesi’nin mercek tutulması gereken isimlerinden biriyle; Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu ile devam edelim.

Konu MİT Tırları operasyonu ve bu operasyona altlık hazırlayan yazılarla ilgili.

MİT Tırları operasyonu, 17-25 Aralık FETÖ’cü Yargı Darbesi sürecinde kilit rol oynayan ve Türkiye ile Tayyip Erdoğan’ı terör destekçisi göstermeye yönelik aşağılık bir operasyondu.

Bilindiği üzere bu operasyon deşifre edildi ve sorumlusu olan FETÖ’cülerin çoğu şimdi cezaevinde ya da yargılamaları sürüyor.

Ama bu operasyonun bir de gri alanları vardı.

Medyada FETÖ’cüler tarafından önceden planlaması yapılan MİT Tırları operasyonuna âdeta ulusal ve uluslararası kamuoyunu hazırlayıcı gibi görünen çok ilginç iki yazı yer aldı. Biri Hürriyet’in eski şaibeli yazarı Tolga Tanış’a, diğeri de şu anda Türk-Alman Üniversitesi’nde hâlen İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu’na aitti. İki isim de eş zamanlı olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ne iftira atan çarpıtılmış yazılar yazdılar.

İlk olarak 15 Aralık 2013 tarihinde Hürriyet gazetesinde Tolga Tanış imzasıyla “Suriye’ye silahın belgesi” başlıklı yazı yayınlandı.

Aynı gün Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu’nun önce kendi blogunda (AK’nin günlüğü), ardından da Ceride-i Mülkiye dergisi internet portalında “Türkiye, Suriye’ye 2010-2011 yıllarında yaptığı toplam silah ihracatından %59 daha fazlasını Haziran-Ekim 2013’te gerçekleştirdi” başlıklı yazısı çıktı. Hem de exel tabloları ve istatistiki verilerle.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar