GÜNDEM

Fuat Uğur: TRT’de yeni bir “FETÖ klasiği” mi?

TRT'de yaşanan KJ skandalını bugünkü köşesine taşıyan Türkiye yazarı Fuat Uğur, "TRT’de yeni bir “FETÖ klasiği” mi?" diye sorarak "bu kurumda FETÖ temizliği yapılamadı" uyarısında bulundu.

Fuat Uğur: TRT’de yeni bir “FETÖ klasiği” mi?

TRT Haber’de 23 Ekim'de yayınlanan 'Gece Bakışı' programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması aktarılırken ekranda beliren yazı dikkat çekti. Erdoğan’ın Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamalara yer verilirken, pandemiye yönelik yaptığı açıklamalar sırasında ekranda “Öööööööiiiiiillllll” şeklinde bir ifade yer aldı.

TRT, yazıya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek şunları kaydetti:

"TRT Haber kanalımızda yayınlanan Gece Bakışı programında kabulü mümkün olmayan bir şekilde anlamsız harf blokları ekrana yansıtılmıştır. Yaşanan olayın nedeni, olayda sorumluğu olan personelin tespiti ve gerekli idari cezanın belirlenmesi için hızlıca bir soruşturma başlatılmıştır. Söz konusu soruşturma ile ilgili tüm gelişmeler kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır."

"TRT'DE YENİ BİR 'FETÖ KLASİĞİ' Mİ?"

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur da konuyu bugünkü köşesine taşıdı. Uğur, "Öööööllll! TRT’de yeni bir “FETÖ klasiği” mi?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

TRT soruşturmasından ne sonuç çıktı bilmiyorum ama ben de soruşturdum bu meseleyi. Aldığım bilgilere göre olay şöyle gelişiyor: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını içeren o haber VTR’sini (videosu) montajcı kadrosunda olmayan M. isimli bir yayın-yapım görevlisi kurguluyor.

Editör Ö. de M. Tarafından yapılan son montajı kontrol ediyor ve yayın sunucusuna atıyor. Ve Gece Bakışı programında haber yayına veriliyor.
TRT’de alt yazılar (KJ) montaj esnasında atılıyorsa olayın faili doğrudan bellidir zaten. Ama yayın esnasında bu KJ atılmışsa sorumlu kişi rejide olmalıdır.

Evet, ekranda Cumhurbaşkanı’nın görüntüsü belirdiği sırada yukarıda da ifade ettiğim gibi siyah bir üst bant açılıyor ve “Öööööllll” yazısı geliyor.

Olay patladıktan sonra garip bir şey oluyor. B. isimli bir başka editör, haberi Yayın Sunucusu’ndan siliyor. Editör B. bununla da kalmamış videoyu ve VTR’yi de silmiş ama “log”lara yine bir şey yapamamış. Ertesi sabah 07.00’de de VTR ve yayın görüntüsü silinmiş. Ama tabii Editör’ün unuttuğu bir şey var, görüntünün “log”ları, yani işlem aktivitelerinin tutulduğu alt kayıt dosyaları olduğu gibi duruyor.

Ancak gelgelelim bu “log”lar o kadar da ulaşılamaz değil. Yetkili teknik elemanlar “log”ların anonim olduğunu belirterek “Biz ‘Anonim log’ların kaldırılarak ‘kişiye özel log’ların kullanılması gerektiğini TRT üst yönetimine bildirdik ama durum değişmedi” diyorlar.

Misal “Ööööllll” rezaletinde kullanılan “anonim log”un adı “İstanbul Montaj”, yakın geçmişteki FETÖ komplosu Karlov suikastında kullanılan “anonim log”un adı da “Ulus”…

Karlov suikastının görüntüleri de TRT’nin “log”larından sızmıştı...

Son olaya dönelim. Öööööllll yazısının “teknik hata” ve TRT açıklamasındaki gibi “anlamsız harf blokları” olması ihtimali küçük de olsa vardır tabii. Ama ben bu kanaatte değilim. TRT yöneticileri hafife alsalar da FETÖ denen örgütün her türlü alçaklığı gözünü kırpmadan yapacağının unutulmaması gerekir. Üstelik bu kurumda FETÖ temizliği yapılamadı. Oysa çok iyi biliniyor ki 15 Temmuz’a kadar TRT’ye FETÖ kadroları dolduruldu...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar