GÜNCEL

Fuat Uğur: TOGG’un “Çekilme kararı” açıklaması bile problemli

tv100 yazarı Fuat Uğur, "TOGG’un “Çekilme kararı” açıklaması bile problemli" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Fuat Uğur'un yazısı:

Bundan altı yıl evvel, “İlk yerli ve milli otomobil” olarak tanıtımları yapılarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çok önemli destekleriyle, beş şirket ve TOBB iş birliğiyle kurulan, nihayet geçen yıl 29 Ekim’de üretime başlayan TOGG markası hakkında neler söylenmedi ki. Başta o sıralarda Habertürk’te yazan ve program yapan Fatih Altaylı tarafından. Altaylı’nın, özellikle otomobiller ve uçaklarla ilgili uzmanlık yazıları da söz konusu olduğundan, söyledikleri TOGG ile ilgili algıya yönelik olumsuz etkiler yarattı.

Neler demedi ki. Üretim bandı yok, motoru Almanya’dan, kalkış hızı düşük, yerli malı otomobil palavrası, hayal satıyorlar vb. pek çok söz.

Onun ardından, gazeteci kılıklı bazı meczuplar otomobillerin İtalya’dan gemilerle getirilip Gemlik Limanı’ndan karaya çıkarıldığını ve fabrikaya götürülüp oradan üretim bandından çıkmış gibi dağıtıma sokulduğunu bile söyledi.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar