GÜNDEM

Fuat Uğur, oğlu Boğaziçi protestolarında tutuklanan AK Partili meclis üyesi annenin neden istifa ettiğini açıkladı!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, oğlu Boğaziçi protestolarında tutuklanan AK Partili meclis üyesi annenin neden istifa ettiğini açıkladı! Uğur, Gamze Demirtaş'ın meclis üyeliğinden istifa etmesinin duygusal nedenlere bağlı olarak gerçekleştiğini söyledi.

Fuat Uğur, oğlu Boğaziçi protestolarında tutuklanan AK Partili meclis üyesi annenin neden istifa ettiğini açıkladı!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü köşesinde AK Partili anne, 'Boğaziçili oğlunu kurtaramaz mıydı?' adlı dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Uğur, oğlu Boğaziçi protestolarında tutuklanan AK Partili meclis üyesi annenin neden istifa ettiğini açıkladı! 

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Doktor Gamze Demirtaş, iş yoğunluğu ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevlerinden istifa etmişti. AKP Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun istifayı doğrulayarak istifa sürecinin devam ettiğini söylemişti. Gazeteci yazar Fuat Uğur'da bu istifanın altında yatan nedenlerinin neler olduğunu açıkladı. Uğur, ''Boğaziçi olaylarının başlamasından sonra, 1 Şubat tarihinde meclis üyeliğinden de istifa etmesinde oğlunun tutuklanmasının etkisi var mıydı?Bence vardı ve bir annenin duygusal tepkisiydi bu. Çünkü gözaltılar 30 Ocak 2021 tarihinde yaşanmış, kendisi de 1 Şubat tarihinde istifa etmişti'' dedi. 

İşte o yazı...

Cumhuriyet gazetesinin geçen günkü itirafından sonra, dolaylı yoldan da olsa dün birinci sayfasından yayınladığı ikinci itirafı çok ilginçti.
Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz günlerde gazeteyi eleştiren Sabah Yazarı Melih Altınok’a verdiği cevapta “Can Dündar’ın troll gazeteciliğinden çoktan kurtulduk” diye ilginç bir itirafta bulunmuşlar, o dönem FETÖ ve DHKP-C yardakçılığıyla yürütülen “yayıncılık” rezaletini de kabul etmişlerdi.
Şimdi gelelim Cumhuriyet’in dün birinci sayfadan verdiği haberine.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığında bir CHP heyeti, Bakırköy, Metris ve Maltepe cezaevlerinde Boğaziçi Üniversitesi protestolarında tutuklanan öğrencilerle görüşmüş. Görüşülen öğrencilerden ikisi Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş’ı da öne çıkarmışlar.
Boğaziçi Fizik Bölümü öğrencisi Doğu Demirtaş annesi Gamze Demirtaş’ın AK Parti’nin Sarıyer Kadın Kolları İlçe Başkanı olduğunu söylemiş önce. Daha sonra da olayı anlatmış ve yarışma sonucu gönderilen 400 eserden ilk gelenleri astıklarını, kalanları da yer kalmayınca da yere koyduklarını söylemiş. “Tepkiler üzerine asılmasına önayak olan isimlerden biri benim” diye de durumunu izah etmiş.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar