GÜNDEM

Fuat Uğur o tebligatı alınca ŞOKE oldu

Twitter'da sahte bir isim, yani takma isim kullanan bir kişi, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'u "Bana hakaret etti" diyerek dava etti. Savcı, sahte ismin söylediklerini kabul etti ve Fuat Uğur'a dava açtı... Dahası var, bu kişi sosyal medyada herkese hakaret ediyor. Davacı olunca kimliği deşifre oluyor tabi...

Fuat Uğur o tebligatı alınca ŞOKE oldu

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, belki de hayatının ŞOKU ile karşılaştı. @sahtediploma1 adıyla sosyal medyada hesap açan Mehmet Aydın adlı kişi, "Fuat Uğur bana hakaret etti" diyerek şikayetçi oldu. Savcı şikayeti kabul etti, Fuat Uğur isyan etti.. 

Hele siz bir de @sahtediploma1 kılıklı Mehmet Aydın'ın sosyal medyada yazdıklarına, daha doğrusu ettiği hakaretlere bakın. Fuat Uğur her şeyi tüm detaylarıyla yazmış:

-"Geçen şubat ayının 5’inde, Twitter hesabımdan bir video çekimiyle(*) duyurmuştum, hatırlayanlar olacaktır. Aynen şöyle demiştim:

“Türkiye’de, hatta belki de dünyada ilk kez, sahte kimlikli trol hesaplar savcılığa ‘Bana hakaret edildi’ diye şikâyette bulunuyorlar. Benim başıma geldi ve Savcı da sahte hesabın şikâyetini kabul etmiş.”

Olay şöyle gelişti:

Bilirsiniz, özellikle yazarların paylaşımlarının altına, çoğu FETÖ’cü ve PKK’lı olan sahte hesap tarafından yorum adı altında hakaretler yazılır. Bu tarz trol hesapların yüzde 99’u takma adlı ve kriptodur. Şikâyet ettiğimizdeyse biliriz ki ekseriyeti yurt dışındadır. Yurt içinde olanlar da genellikle bulunamaz. Çünkü hesaplarını kapatırlar ve yeniden başka sahte hesap açarlar.

Paylaşımlarıma gelen hakaretlerin ve abuk subuk yorumların sahiplerini engellerim. Bir keresinde hatırlıyorum aynı gün içinde 800 civarında sahte kimlikli trol hesabı engellemiştim. Twitter’daki geçmişime baktığımda engellediğim sahte hesapların sayısı on binleri geçmiş. Bazılarına da eğer DM’leri açıksa oradan anladıkları dilden münasip cevaplar veririm. Aşırı galiz küfürler edenleri de avukatıma gönderirim, ezkaza bulunabilirse dava açsınlar diye.

Geçtiğimiz aylarda bir paylaşımıma abuk subuk yorumlar yazan @SahteDiploma1 adlı bir sahte trol hesaba DM’sinden hak ettiği münasip bir cevabı verip engellemiştim. Aslında unutmuş gitmişim. Bunu bana hatırlatan, @SahteDiploma1 adlı fake hesabın sahibinin, kimliğini ifşa etmeyi göze alarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikâyet başvurusuydu.

Evet, sahte kimlikli hesabın sahibi olan Mehmet Aydın adlı “gerçek kişi” beni “Hakaret etti” diyerek savcılığa şikâyet etmişti.

Bu şikâyetle ilgili jandarma karakolundan ifade vermeye çağrıldığımda tam anlamıyla dehşete düştüm çünkü bu olay TÜRKİYE’DE İLKTİ.

Düşünün, Mehmet Aydın adlı @SahteDiploma1 adlı kişinin fake hesabının adı bile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Üniversite diplomasıyla ilgili tezvirata gönderme içermekte.

 Diğer tweetlerine baktığımızda insanları geri zekâlı diye yaftalayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sürekli Hitler’e benzeterek hakaretler yağdıran, herkese “geri zekâlı” diyen bu sahte hesabın da bir PKK’lı ya da FETÖ’cü yurt dışı hesap olup olmadığını benim bilme şansım doğal olarak yok. Kaldı ki bilsem ne olacak çünkü sonuçta SAHTE HESAP…

Eğer hukukumuz ve yargı mensuplarımız, bir sahte hesabın arkasına gizlenerek herkese hakaretler yağdırabilen ve abuk subuk yorumlar yapma hakkını kendinde bulabilen birini koruyacaksa, AÇIK KİMLİKLERİYLE VE FOTOĞRAFLARIYLA sosyal medyada var olan insanları kim koruyacak?

Bunun adı tam anlamıyla KÖPEKLERİ SALIP TAŞLARI BAĞLAMAK olmuyor mu?

Ama hayır! Görüyoruz ki yargı sahte hesapları koruma altına almayı tercih etmiş ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki savcı da bu sahte hesabın şikâyetini kabul etmekle kalmayıp, bir de iddianame hazırlamaya koyulmuş. Bunu beni ara bulucu uzlaşma için aradığında öğrendim. Reddettim tabii. Eğer bundan dolayı bir ceza alacaksam da madalyası da “Türk yargısının şanı ve şöhreti”ne takılır artık.

Ama asıl korkutucu olan ne biliyor musunuz?

FETÖ’CÜ SAHTE HESAPLARA YOL AÇILACAK

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görev yapan ve sahte hesabın şikâyetini kabul eden, üstelik iddianame de hazırlamaya kalkışan savcının yaptığı, SAHTE HESAPLI FETÖ VE PKK’LILARA YOL AÇMAKTAN başka bir şey değil…

Emin olun, eğer bu dava açılır ve kabul edilirse, emsal olur ve FETÖ’cü sahte hesaplar bundan sonra bol bol şikâyette bulunup dava açabilirler. Hatta bunu bir YILDIRMA TAKTİĞİ olarak da kullanabilirler. Savcı istediği kadar buna bir hukuki kılıf giydirmeye çalışsın. Öğrendiğime göre sosyal medyada “sahte kimlikle hesapların açılabilir olması hayatın olağan akışına uygun” bulunuyormuş.

Bu arada @SahteDiploma1 hesabının sahibi Mehmet Aydın adlı kişinin özellikle “seçilmiş” ve bu konuda yol açmakla görevlendirilmiş bir kamikaze olduğu ihtimalini de göz önünde bulundurmuyor değilim tabii.

Adalet Bakanlığı’nın işi hakikaten kolay değil.

Yargıdaki acayiplikleri ısrarla sürdürmekte inat eden ve hukuku eğip bükerek bir yerlere varmaya çalışanlarla mücadelenin bugüne dek disiplinli biçimde sürdürülmemesinden kaynaklı sıkıntıları yaşamaktayız şu anda."

Son bir not:

Anlattığım olayı kişisel zannedip susanlar, başlarına yarın benzer vakalar geldiğinde beni hiç anmasın, peşinen söyleyeyim. Bizim cephede böyle bir aymazlık, adam sendecilik var ne yazık ki!..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar