GÜNCEL

Fuat Uğur: Muhalefete olası bir savaşta güvenilir mi?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, ülkemize dışarıdan bir saldırı gerçekleşse içeride bugün siyasetin muhalif tarafında olanlar arasında güvenebilecek kimsenin olmadığını ifade eden bir yazı kaleme aldı.

Fuat Uğur: Muhalefete olası bir savaşta güvenilir mi?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, ülkemize dışarıdan bir saldırı gerçekleşse içeride bugün siyasetin muhalif tarafında olanlar arasında güvenebilecek kimsenin olmadığını ifade eden bir yazı kaleme aldı. Fuat Uğur, önceki gün CHP'li Engin AltaY'ın Menderes'le ilgili sözlerini hatırlatarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay’ın önceki akşam hâlâ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sonunun Adnan Menderes gibi olacağını söylemesiyle bu ihtimali yeniden düşünmeye başladım.Acaba bir savaşta, sırtından hançerlenmeyeceğinden emin biçimde bunlarla yan yana durabilmek mümkün mü?' dedi. 

İşte o yazı... 

Ülkemize dışarıdan bir saldırı olsa ve kendimizi bir savaşın ortasında bulsak, içeride bugün siyasetin muhalif tarafında olanlar arasında güvenebileceğimiz kimse var mı sizce?
Daha doğrusu ülkenin muhalefet kanadında yer alan yöneticilerin, önde gelen isimlerinin, saldırgan düşman tarafla iş birliği yapmayacağının garantisini verebilir misiniz?
“Hadi canım sen de” demeyin, ben artık bu muhalefete güvenmekte zorluk çekiyorum.
İstiklâl Harbi esnasında örneklerini az görmedik.
Atatürk’ten sonra Türkiye’ye hükmeden Millî Şef İsmet İnönü’nün bile İstanbul’dan Ankara’ya, mücadele başladıktan çok sonra ve âdeta lütfedip geldiğini bilenler, İstanbul’da işgalci mütareke kuvvetlerinin neferi olup Ankara hükûmetine saydıranların, kumpas üstüne kumpas kuranların olduğunu unutmayanlar böyle bir ihtimali imkânsız diye nitelemiyor zaten.
Kısacası şimdi CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay’ın önceki akşam hâlâ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sonunun Adnan Menderes gibi olacağını söylemesiyle bu ihtimali yeniden düşünmeye başladım.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum