GÜNDEM

Fuat Uğur, “Millî Uzay Programı” karşısında muhalefetin gösterdiği tutuma ateş püskürdü!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Millî Uzay Programı”nı açıklamasından sonra muhalefetin gösterdiği tutumu eleştirdi!!

Fuat Uğur, “Millî Uzay Programı” karşısında muhalefetin gösterdiği tutuma ateş püskürdü!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Millî Uzay Programı”nı açıklamasından sonra muhalefetin gösterdiği tutuma, ''muhalefet kaşarlarının sergilediği tutum, aradan neredeyse 200 yıl geçtikten sonra insana deja vü yaşatıyor'' sözleriyle tepki gösterdi. 

Fuat Uğur, ''FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen yıllar evvel Zaman’ın röportajcısı Nuriye Akman’a verdiği mülakatta “Bu dünya gemisinin dümeninde Amerika var. Ona rağmen dünyada hiçbir şey yapamazsınız. Eğer bu gemide gidecekseniz, Kaptan Amerika’dır” demişti.Evet, artık kimlerin kimlerle Kaptan Amerika’nın dümenindeki gemide olduğunu daha iyi biliyoruz, Biden’dan demokrasi dilenenler, Sorosçular, FETÖ muhibleri sayesinde'' diyerek ateş püskürdü. 

İşte o yazı...

Türkiye’de muhalif olarak kendini tanımlayan kötücül ruh, Rusya’daki 19. Yüzyıl insan ruhuyla çok denk düşüyor.
Büyük Rus Yazarı İvan Turgenyev’in “Babalar ve Oğullar” adlı başyapıtından aşağıdaki satırları okuduğumda, buna daha çok kanaat getirdim.
Toplumcu ve sevimli bir genç olan Arkadiy, amcası ve Bolşevik arkadaşı Bazarov tartışmaktadırlar:
“Size daha önce de söylemiştim amcacığım, biz otoriteleri kabul etmiyoruz” diye söze karıştı Arkadiy.
Bazarov “Biz, yararlı gördüğümüz şeylerin bize yön vermesiyle hareket ediyoruz” dedi ve devam etti: “Şu anda en yararlı şey inkâr etme, biz de inkâr ediyoruz.”
“Her şeyi mi?”
“Her şeyi.”
“Nasıl olur? Yalnız sanatı, şiiri değil... aynı zamanda... söylemesi bile korkunç...”
“Her şeyi” diye tekrarladı Bazarov, anlatılması zor bir sükûnetle...
Ana muhalefet partisinden bir ismin “Biz iktidar iyi bir şey de yapsa desteklemeyiz. Muhalefet olmanın gereği bu” dediğini hatırladım.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Millî Uzay Programı”nı açıklamasından sonra tüm muhalefet kaşarlarının sergilediği tutum, aradan neredeyse 200 yıl geçtikten sonra insana deja vü yaşatıyor.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar