GÜNCEL

Fuat Uğur, Millet İttifakı'nın, ABD'nin psikolojik harp yönteminde Türkiye'deki en önemli sacayağı olduğunu iddia etti

Türkiye gazetesi Fuat Uğur, ABD-Türkiye arasındaki ''Stratejik Müttefiklik İlişkisinin'' gerçek boyutlarıyla yorumlarken, ABD'nin hasımlarıyla mücadelede kullanmış olduğu gayrinizami ve psikolojik harp yöntemlerini analiz etti. Uğur, Millet İttifakı'nın, ABD'nin Türkiye'deki psikolojik harbi yönetmedeki en büyük sacayağı olduğunu iddia etti.

Fuat Uğur, Millet İttifakı'nın, ABD'nin psikolojik harp yönteminde Türkiye'deki en önemli sacayağı olduğunu iddia etti

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, ABD ile Türkiye arasındaki müttefiklik ilişkisini gerçek boyutları ile ele aldığı yazısında, ABD için Türkiye'nin de Çin, Rusya ve İran gibi hedef ülke konumunda olduğunu belirtti. hasımlarıyla ile mücadelede gayrinizami harbin, ABD'nin ulusal güvenliği için kalıcı ve ekonomik bir katkı olduğunu vurgulayan Uğur, gayrinizami harbin psikolojik ayağının önemine dikkat çekti. 

Fuat Uğur, ABD'nin gayrinizami harbi günümüzde ''vekalet savaşları'' ile sürdürmekte olduğunu söyledi. Uğur, bunun Orta Doğu ve Türkiye'de ki ayağının, silahlandırıp eğittiği PKK-YPG olduğunu belirtti. Psikolojik harbi, ABD'nin PKK destekçisi partilerin, akademisyenlerin ve STK’ların terör destekçisi faaliyetlerini “Demokratik eylemler” diye kılıflandırırken, provakatif eylemler kendi ülkelerinde ''suç olarak'' tanımlanırken Türkiye'de ''demokratik hakların yok edilmesi'' olarak sınıflandırmasını örnek göstererek tanımlayan Uğur,  ABD’nin “Psikolojik Harp”i yönetmedeki Türkiye’deki en büyük sacayağının ise  Millet İttifakı olduğunu belirtti. 

İşte o yazı...

ABD’nin 2020 tarihli “Ulusal Savunma Stratejisi Gayrinizami Harp” çalışmasını okuduğunuzda “Stratejik müttefik Türkiye”nin nasıl konumlandırıldığını anlamamak için sebebiniz kalmıyor ortada.
Tabii ki Pentagon’un ortaya koyduğu bu çalışmada Türkiye’nin adından söz edilmiyor. Ama aynı Pentagon’un organik düzeyde irtibatlı olduğu, “Düşünce Kuruluşları” adı altındaki Think Tank’lerin (Washington Institute, Rand Corporation vb.) geçen yılki raporlarında ve en son Kongre’de onaylanan  CAATSA yaptırımlarında Türkiye’nin “hasım ülke” olarak tanımlanması, tabloyu bize net biçimde gösteriyor.
Gayrinizami Harp, Psikolojik Harp ve İstikrar Harekâtı ile birlikte ÖZEL HARP’in bir parçası. Askerî terminolojide “Düşük yoğunluklu çatışma” olarak geçer. Küçük ve işlevsel birliklerle düşmanı yıpratmak, kayıplar verdirmek ve moralini bozmak için yürütülen bir savaş biçimi.
Pentagon raporunda Gayrinizami Harp, “Amerika'nın ulusal güvenliği için kalıcı ve ekonomik bir katkı” olarak görülmekte ve amacın küresel ortamı kendi lehlerine şekillendirerek hasımlara karşı üstünlük sağlama olduğu belirtilmekte.
 
GAYRİNİZAMİ HARBİN PSİKOLOJİK AYAĞI
 
ABD Gayrinizami Harb'i günümüzde “vekalet savaşları” ile yürütmekte. Çin, Rusya, İran ile birlikte hedef ülkelerden biri Türkiye malum. Orta Doğu ve Türkiye’deki vekilleri ise PKK-YPG gibi terör örgütleri. Onları eğitiyor, silah ve teçhizatla donatıyor.
ABD’nin yürüttüğü “Özel Harp”in Gayrinizami Harp dışındaki bir diğer ayağı da PSİKOLOJİK HARP.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar