GÜNDEM

Fuat Uğur: Mesele TSK’nın içine kama sokup Kanal İstanbul’u engellemek

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bildiriye imza atan emekli amiralleri topa tuttu. Uğur, 'Kendilerine Atatürkçü diyen bu amirallerin meselenin önünü arkasını düşünmeden, yalan yanlış bilgilerle dolduruşa gelerek bu bildiriyi imzalayabilmeleri TSK’nın geçmişteki yapısı ile ilgili olarak insanı hayli hüzünlendiriyor' diyerek sitem etti. Fuat Uğur aynı zamanda bu bildirinin, TSK'nın içine kama sokulmak nedeniyle imzanlandığını asıl amacın Kanal İstanbul'u engellemek olduğunu söyledi.

Fuat Uğur: Mesele TSK’nın içine kama sokup Kanal İstanbul’u engellemek

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bildiriye imza atan emekli amiralleri topa tuttu. Uğur, 'Kendilerine Atatürkçü diyen bu amirallerin meselenin önünü arkasını düşünmeden, yalan yanlış bilgilerle dolduruşa gelerek bu bildiriyi imzalayabilmeleri TSK’nın geçmişteki yapısı ile ilgili olarak insanı hayli hüzünlendiriyor' diyerek sitem etti. Fuat Uğur aynı zamanda bu bildirinin, TSK'nın içine kama sokulmak nedeniyle imzanlandığını asıl amacın Kanal İstanbul'u engellemek olduğunu söyledi. Fuat Uğur, hükümete öneride de bulundu. Uğur, Bunları kahraman hâline getirmeyin. İşi suhuletle çözün ve organize edenleri bulup gereğini yapın yeter'' dedi. 

İşte o yazı... 

Türkiye’de her türlüsü denendi.
27 Mayıs’taki, 12 Mart’taki, 12 Eylül’deki darbeciler ABD ve Pentagon’un çıkarları doğrultusunda, soğuk savaş döneminde Türkiye’yi sol ve Sovyet etkisi altındaki bir iktidara terk etmeme amacını taşıyordu.
Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra komünistlerin değil Müslümanların tehlikeli olduğuna karar verildi. Bu yüzden Türkiye’de laiklik üzerinden dindar kesimler şeytanlaştırılmaya başlandı. İktidarda da tam aradıkları gibi Refah Partisi-Doğru Yol Partisi koalisyonu vardı. 28 Şubat barbarlığı o döneme denk düşer. AK Parti iktidara geldikten sonra ise önce 27 Nisan askerî muhtırası ve ardından yine 15 Temmuz Amerikancı FETÖ darbesi yaşandı.
Kısaca Beyaz Saray-Pentagon-CIA üçlüsü (triumvira) her rengi denedi geriye bir tek laciverdi kaldı.
Bu triumvira, şimdi yıllarca elinin tersiyle ittiği, her Amerikancı darbenin ardından ordudan tasfiye ettiği ama bugün Mavi Vatan’da, Libya’da, Cerablus’ta, Afrin’de, Barış Pınarı’nda, Azerbaycan’da, Irak’ta destanlar yazan Türk Silahlı Kuvvetlerine komuta eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yakın durduğu için Atatürkçü subayları geri kazanmak istiyorlardı.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar