GÜNDEM

Fuat Uğur: Meral Akşener “Fosforlu Cevriye” yalanını neden uydurdu? İşin aslı ne?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in 'fosforlu cevriye' yalanını neden uydurduğunu, işin arka planında neler olduğunu kaleme alan bir yazı yayınladı.

Fuat Uğur: Meral Akşener “Fosforlu Cevriye” yalanını neden uydurdu? İşin aslı ne?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur,  ''Meral Akşener “Fosforlu Cevriye” yalanını neden uydurdu? İşin aslı ne?'' başlıklı dikkat çeken bir yazı yayınladı. Uğur, Akşener'in 'fosorlu cevriye' lakabı  üzerinden  kendine mağdur rolü biçtiğini açıkladı. Fuat Uğur, ''Meral Akşener’e can simidi FETÖ’den geldi. Bot hesaplarıyla sosyal medyada çok rahat oynayan FETÖ, arada nasıl bir net work varsa ya da Meral Akşener’in bu tuhaf masalını nereden işittilerse bilemiyorum, “Fosforlu Meral” etiketini açtılar. Ümit Özdağ’ın İyi Parti-FETÖ ilişkisi üzerine söyledikleri yerine artık “Akşener’in mağduriyeti” ile hakaretleri konuşulur oldu'' diyerek sitem etti. 

İşte o yazı... 

Başlıktaki soruya bir ekleme daha yapayım:
FETÖ neden sosyal medyada “Fosforlu Meral” etiketi açtı?
FETÖ'cüler bu etiketini açtığında Meral Akşener’den hoşlanmayan bir kesimin bunun üzerine atlayacağını biliyorlardı. 
Hakaretlerin yolunu açabilmek için zaten kendileri başladılar önce. Arkası geldi tabii.
Bayılıyorum bu paslaşmalara.
Sonra da “Bu etiketin neden açıldığını biliyorum” diyen Meral Akşener’in o tuhaf açıklaması geldi: 
Beş yıl önce, daha MHP’deyken, Genel Başkan Devlet Bahçeli Konya’da üst kurul delegelerini çağırarak onun için “Fosforlu Cevriye” demiş. Bunu kendisine iki genç delege “ağlayarak” anlatmış. Meral Hanım da onlara kastedilen Fosforlu Cevriye’nin Suat Derviş’in aynı adlı romanındaki gibi "F....e" olmadığını, bununla Bahçeli’nin eli sopalı ve mert bir kadını tarif ettiğini anlatıp teselli etmiş.
Güzel hikâye!

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar