MEDYA KÖŞESİ

Fuat Uğur: Karargah rahatsız, hükümet rahat mı?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugün köşesinden Hürriyet'in "Karargah Rahatsız" manşeti üzerinden hükümeti eleştirdi.

Fuat Uğur: Karargah rahatsız, hükümet rahat mı?

Fuat Uğur, Hürriyet'in o manşetle FETÖ'cülerden sonra şimdi de kimi Kemalist subaylarla hükümete aba altından sopa gösterdiğini yazarken "Ya hükümet rahat mı?" sorusunu sormayı ihmal etmedi.

Aynı soruya "Vallahi bence çok rahatlar" diyerek cevap veren Uğur, "Yok yok, öz güvenleri ya da her türlü tedbiri aldıkları için değil. Buna halk arasında rehavet deniyor" ifadesini kullandı. 

FUAT UĞUR YAZISINDA BUNUN NEDENLERİNİ DE ŞÖYLE YAZDI:

15 Temmuz darbe girişimi seçilmiş, meşru AK Parti hükûmetine ve Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan’a karşı yapıldı evvela. 247 vatandaşımız tankların, yakın mesafeden sıkılan kurşunların ve atılan bombaların altında can verip şehit oldu.
Tam da 28 Şubat’ın yıl dönümüne iki gün kala Hürriyet gazetesi fabrika ayarlarından zaten hiç kopmadığını kanıtlarcasına o malum manşeti attı:
“Karargâh rahatsız!”
O manşeti ve içeriğini uzun uzun irdeleyecek değilim.
Söylemek istediğim, Hürriyet FETÖ’cülerden sonra hükûmete bu kez kimi rahatsız Kemalist subaylarla aba altından sopa gösteriyor.
Başlıktaki sorumuza gelelim.
Ya hükûmet rahat mı?
Vallahi bence çok rahatlar.
Yok yok, öz güvenleri ya da her türlü tedbiri aldıkları için değil.
Buna halk arasında rehavet deniyor.
O kadar nedeni var ki.

AK PARTİ DAVALARA NEDEN MÜDAHİL DEĞİL?

En basitinden şunu soralım:
Bu FETÖ darbesi sivil ve seçilmiş hükûmete karşı yapılmadı mı?
Sonuna kadar.
O hâlde hükûmet FETÖ davalarında nerede? Müdahil avukatlarınız, toplumsal sivil destekleriniz var mı?
Hainler istedikleri gibi at oynatıyorlar duruşmalarda. Tanıkların üzerine saldırıyor, tahrik ediyor, hâkimleri sindirmek için her türlü taktiği deniyorlar.
Sahiden soruyorum, hükûmetin aklına bu davalara güçlü biçimde müdahil olmak neden gelmiyor?
Üstüne üstlük referandum öncesi yapılanlar da tüm bunların üzerine âdeta tüy dikiliyor. Sanki referandumda evet oyu çıkmasın yarışması açıldı da bakanlıklar ve AK Partili siyasetçilerle bürokratlar onun yarışına girdiler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar