GÜNDEM

Fuat Uğur, gazeteci ve siyasetçilere yapılan saldırıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, gazetecilere ve siyasilere yapılan saldırılar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu aradı ve sürecin değerlendirmesini aldı.

Fuat Uğur, gazeteci ve siyasetçilere yapılan saldırıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu!

Bakan Soylu, Fuat Uğur'a yaptığı açıklamada saldırılara ilişkin detayları verirken 'milletimiz bize güvensin' diyerek de rahatlatan açıklamalar yaptı. 

Soylu, emniyet ve istihbarat birimlerinin çok titiz çalıştığını ve bu tür olayların ardından korkulan kaos durumuna karşı göz açtırmadıklarını ifade etti. 

İşte Fuat Uğur'un yazısı:

Son günlerde gazetecilere ve siyasetçilere yönelik fiziki saldırıları konuşur olduk.

Yeniçağ gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, KRT TV programcısı Avukat Afşin Hatipoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ.

Bu arada siyasetçi Gelecek Partisi’nden (GP) Ayhan Sefer Üstün de saldırıya uğramış ama pek üzerinde durulmamıştı. Üstüne Selçuk Özdağ da saldırıya uğrayınca “Ne oluyor yahu” dedik.

Kim ne iş çeviriyordu?

Selçuk Özdağ kendisine yapılan saldırıyı MHP ile ilişkilendiriyor. MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında konuşması, bu konuşmayı Orhan Uğuroğlu’nun yazması yüzünden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile sert bir tartışmaya girmişti. Nagehan Alçı’nın konuştuğu MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise bu konuda şöyle demişti:

“Bakın biz 80 öncesinin içinden geldik. Saldırı, şiddet bunları bizzat yaşamış ve çok acılar çekmiş insanlarız. Şiddet kesinlikle yanlış ve gayrimeşru bir yöntem Nagehan Hanım… Ama bu hareketin delisi çoktur Nagehan Hanım. Talimat falan dinlemezler...”

Son cümle çok net.

Lider kültünün güçlü olduğu partilerin taraftarları arasında durumdan vazife çıkaranlar oluyor.

Neyse, bu ülkenin polisi ve yargısı var. Gereken yapılmalıdır.

Ancak nasıl Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör istemezükçülerini Canan Kaftancıoğlu yanındaki MLKP ekibi kışkırttıysa, bu saldırıları da başka bir kaotik plana dönüştürmeyi hedefleyenler olabilir düşüncesi kafamı meşgul etmeye başladığı için Sayın Bakan Süleyman Soylu’yu aradım.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar