MEDYA KÖŞESİ

Fuat Uğur: Gazeteci Rahmi Turan’ın fikir ve ifade özgürlüğü yok mu?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugünkü yazısında A Haber'in Almanya'da hapis cezasına çarptırılan muhabiri Rahmi Turan'ı köşesine taşıdı.

Fuat Uğur: Gazeteci Rahmi Turan’ın fikir ve ifade özgürlüğü yok mu?

Fikir ve ifade özgürlüğünü sık sık gündeme getiren gazetecilerin ve medyanın Almanya'da 100 günlük hapis cezasına çarptırılan A Haber muhabiri Rahmi Turan'ı görmezden geldiklerini belirten Fuat Uğur, "Bizdeki embesillere bakarsanız Almanya fikir ve ifade özgürlüğünün beşiği."dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Rahmi Turan'ın tutukluluğunu gündeme getirmesinin önemli olduğunu vurgulayan Fuat Uğur, "Oysa kıyamet kopmalıydı. Ne “suçu” var Rahmi Turan’ın? Terör örgütleri içinde mi yer almış? Onlara istihbarat mı sağlamış? Teröristlerin çanak yalayıcılığını mı yapmış?"  ifadelerini kullandı. 

İŞTE FUAT UĞUR'UN YAZISI

Ülkemiz en çok ifade özgürlüğü konusunda eleştirilerin odağında. Avrupa’da kim konuşsa ağızlarından “Gazeteciler baskı altında” lafı eksik olmuyor. Ardından “Hapisteki gazeteciler” adı altında FETÖ medyasının gazeteci kimlikli örgüt üyeleri ile Türkiye’de yakalanan ve terör faaliyetleri nedeniyle tutuklanan Alman uyruklu isimleri sıralıyorlar.
İfade özgürlüğü.
Büyüleyici bir kavram.
Türkiye de “Gazeteciler dâhil herkes için fikir ve ifade özgürlüğü, bir düşüncenin dillendirilmesi ya da yazılmasıyla ilgilidir. Terör örgütleriyle, darbecilerle iltisaklı olanları, devletin gizli belgelerini yayınlayanları sırf gazeteci kimliği taşıdıkları için fikir ve ifade özgürlüğü kapsamına alamayız” demekte.
Bu bakımdan Türkiye’de fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında tek bir “gazeteci” tutuklu yok. Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın FETÖ İMAMI olarak adlandırdığı Enis Berberoğlu da devletin gizli belgelerini verdiği için Can Dündar’ın ihbarıyla tutuklandı. Yargıtay cezasını onadı ama milletvekili olduğu için bu ceza ertelendi.
Aslında bir TÜRK GAZETECİ var yalnızca fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında hapis cezasına çarptırılan.
Adı Rahmi Turan. Sözcü gazetesinin başyazarı Rahmi Turan değil ama.
O Almanya’da yaşayan bir a Haber muhabiri.
Augsburg Eyalet Mahkemesi, 24 Mayıs 2017 tarihinde canlı yayında FETÖ kaçağı olarak Almanya’da yaşayan Mustafa Güngör’e ait bir “çocuk yuvası”nın önünde canlı yayın yaparken söylediği sözler nedeniyle Rahmi Turan’ı 100 gün hapis cezasına çarptırdı. Rahmi Turan, kaçak FETÖ’cünün açtığı çocuk yuvasında zavallı yavrucakların beyinlerinin yıkandığını ve kendileri gibi terörist yetiştirdiklerini söylemişti.
İşte bu FETÖ’cü şikâyet etti ve Alman mahkemeleri derhal faaliyete geçip Rahmi Turan’a cezayı kestiler.
Bizdeki embesillere bakarsanız Almanya fikir ve ifade özgürlüğünün beşiği.

ERDOĞAN’IN GÜNDEMİNDE RAHMİ TURAN VAR MI?

Peki, siz hiç Rahmi Turan’la ilgili kararın haberini yaptıklarına tanık oldunuz mu?
Gerçi muhalif olmayan basında da yoktu Rahmi Turan haberi. Bir tek a Haber muhabiri olduğu için Sabah gazetesinde. O da yetersiz.
Oysa kıyamet kopmalıydı. Ne “suçu” var Rahmi Turan’ın? Terör örgütleri içinde mi yer almış? Onlara istihbarat mı sağlamış? Teröristlerin çanak yalayıcılığını mı yapmış?
FETÖ’cülere FETÖ’cü demiş, açtıkları çocuk yuvasıyla da terörist yetiştirdiklerini söylemiş.
Yalan mı? Yıllarca açtıkları ya da sızdıkları okullarda terörist yetiştirmediler mi?
Önemli olan Rahmi Turan ile ilgili verilen 100 günlük hapis cezası kararının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki gün sonra başlayacak Almanya ziyaretinde Şansölye Angela Merkel ile masaya oturduğunda önünde olan dosyaların içinde yer alması.

BİR NESİL ELDEN GİDİYOR, TÜM ÜLKE KIŞ UYKUSUNDA

Bu dosyaların içinde Almanya’nın Jugendamt adı verilen Gençlik Dairelerinin Türk ailelerinden kopardığı 5000 Türk çocuğunun akıbeti ile ilgili sorular da olmalı. Bu Nazi artığı kurumun Türk çocuklarını asimile etmek amacıyla yasa dışı olarak Alman ailelere verildiği örneğin.
Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti devletinin üzerine âdeta ölü toprağı serpilmiş vaziyette.
Bunları Alman medyasında göremezsiniz. Ama işin acı tarafı Türk medyasında da göremiyorsunuz. Bırakın muhalif medyayı, diğerleri de görmüyor. Gözlerinde tavukkarası var sanki. Bir nesil gidiyor haberleri yok.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar