GÜNDEM

Fuat Uğur, FETÖ'nün altın kaçakçılığı dosyasını yeniden gündeme taşıdı

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, FETÖ'nün kapatılan altın kaçakçılığı dosyasını yeniden gündeme getirdi.

Fuat Uğur, FETÖ'nün altın kaçakçılığı dosyasını yeniden gündeme taşıdı

Birçok yoldan vurgun yapan FETÖ'nün bir finans kaynağı da altın kaçakçılığı...

Konuya ilişkin dosyanın kapattırıldığını söyleyen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, konuyu bir kez daha gündeme getirdi. 

Uğur, içerisinde Akın İpek'in de yer aldığı birçok ismin altın kaçakçılığı konusundaki rolünü sorguladı. 

İşte Uğur'un yazısı:

Önceki günkü yazımda FETÖ’nün Afrika’dan Türkiye’ye altın trafiğini anlatmıştım. Mehmet Zeki Arslan adlı itirafçının “Gözlerimin önünde külçe külçe altın bezlere sarılarak iki bavula dolduruldu, elime bir kese elmas tutuşturdular. Bu iki bavul külçe altını ve elmasları Türkiye’ye götürmemi istediler. Ben de getirdim. İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer de teslim aldı” demesine rağmen, dosya delili olmayan basit kaçakçılık suçuna sokularak kapatılmıştı. İtirafçı Mehmet Zeki Arslan kendisiyle olan konuşmamda unutmuş. Dün beni arayıp anlattı. Aslında Bakırköy Savcısı Ahmet Yaşar Al dosyayı kapattıktan sonra mahkemeye “Benim anlattıklarım böyle değildi. Kapsamlı biçimde altın kaçakçılığının nasıl yapıldığını ve altınları kime teslim ettiğimi söylemiştim” diye itirazda bulunmuş. Ancak hâkim bu talebi de reddetmiş. Çok güzel. Sırtınızdan bir “yükü” daha attınız böylece.

ALTIN KAÇAKÇILIĞININ KÂR MARJI NE? FETÖ NE KADAR KAZANDI?

Mehmet Zeki Arslan’a dün “Oradan altın getirmek ne kadar kârlı bir iş?” diye sordum. Çok kârlı olduğunu söyledi. Özellikle de FETÖ gibi imkânları neredeyse sınırsız olan suç örgütlerinin çeşitli diplomatları ve Ali Fuat Yılmazer gibi FETÖ’cü kamu yöneticilerini de ayarlayarak büyük paralar kazandığını söyledi ve şöyle bir örnek verdi:

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar