GÜNDEM

Fuat Uğur: FETÖ, İYİ Parti’nin reklam filmi üzerinden mesaj veriyor

Türkiye yazarı Fuat Uğur, İYİ Parti'nin eski bir reklam filminde FETÖ'nün mesajları olduğunu iddia etti.

Fuat Uğur: FETÖ, İYİ Parti’nin reklam filmi üzerinden mesaj veriyor

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, İyi Parti'nin 31 Mart seçimi için hazırladığı ve Mehmet Aslan'ın oynadığı eski bir reklam filminde FETÖ'nün mesajları olduğunu iddia etti:

Fetullah Gülen, örgütünü bir casusluk örgütü olarak organize ettiği için kamuoyuna açık video mesajlarında bile şifreli konuşur. O şifreleri bilen imamlar ve hususiler daha alt katmanlara “Hocaefendi bunları söylüyor” diye tercüme eder. Darbeden 9 ay 10 gün önce Zaman gazetesinin bir çocuğun doğumunu “müjdeleyen” reklam filmini hatırlayın. Bunlar böyle namussuzdur. Reklam filminde başrolü İYİ Parti’nin sinema ve gazino dünyasından büyük fedakârlıklarla transfer ettiği Mehmet Aslan oynuyor. Özetle anlatayım: Boğaz kenarında bir lokantada yemek yiyen bir çift. Fakir, küçük ve sevimli bir kız çocuğu yanlarına yaklaşıp “Çiçek ister misiniz?” diye sorar. Mehmet Aslan sepetteki Nergis çiçeklerine bakıp “Ama o çiçekler ölmüş” der. Gerçekten de çiçekler baygın vaziyettedir. Kız çocuğu bozulur ama tam giderken “Hayır, onlar ölmedi. Uyuyor, yarın sabah uyanacak” der. Film burada biter. Peki, biz ne anlarız? Tabii ki verilen mesajı. Fetullah dediğimiz iblis hiçbir simgeyi boşuna seçmez. Nergis’in mitolojik masalı bize ipucu verir. Nergis çiçeğine adını veren Narkissos, İzmir Karaburun’da yaşayan, tüm kadınların ve perilerin gözdesi yakışıklı bir gençtir. Ama perilerden birine yüz vermeyince başına o felaket gelir. Peri Zeus’a yalvararak onun cezalandırılmasını ister. Zeus da perisini kırmayarak Narkissos’u “Kendisine âşık olmak”la cezalandırır. Narkissos artık tüm gününü göllerde kendine bakarak geçirir. Ve bu yüzden bir gün göle düşüp boğulur. Daha sonra üzülen periler, sevdikleri bu yakışıklı adamı sudan çıkarıp gömmeyi düşünürlerken, gölün derinliklerinden hiç bilmedikleri, görmedikleri bir çiçek çıkmaya başlar. Periler rengiyle, kokusuyla çok beğendikleri çiçeğe Narkissos adını verirler. Nergis adı da buradan gelir. Yani bir nevi küllerinden doğan ve bizlerin Zümrüd-ü Anka dediğimiz Phoenix kuşu gibi. Her yanı sembol. Merak eden detaylara bakar.
Kısaca adamlar İYİ Parti’nin reklam filmi üzerinden YENİDEN DOĞUŞ mesajı verecek kadar bu partide işi bitirmişler. Şimdilik ortaya çıkan Buğra Kavuncu’lar, Bahadır Erdem’ler, Ali Lapanta’lar, Levent Özeren’ler yalnız değil anlayacağınız. İYİ Parti’nin HDP ile ANAYASA taslağı hazırlayacak kadar aşna fişne olması bile bunların yanında hafif kalır.  

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar