POLEMİK

Fuat Uğur, Eren Erdem'in köylülerini uyardı: Aman dikkat!

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, "Köyüme muhtar olmayı düşünüyorum" diyen Eren Erdem'in köylülerini uyararak; "Aman diyeyim dikkat edin!" dedi.

Cezaevinden çıkar çıkmaz "Köyüme muhtar olmayı düşünüyorum" diyen Eren Erdem'e Fuat Uğur'dan göndermeli bir yazı ile cevap geldi. 

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Eren Erdem'in köylülerini uyarıyorum diyerek "Aman diyeyim dikkat edin" dedi. 

İşte Fuat Uğur'un yazısı:

CHP’nin eski milletvekili Eren Erdem tahliye oldu malum. Tıpkı Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan gibi.
Yeni yargı paketi tıkır tıkır işliyor.
Nazlı Ilıcak hariç hiçbirinin pişmanlığı yok.
Eren Erdem gazetecilere köyüne muhtar olmayı düşündüğünü söylemiş.
Bilmiyorum hangi köy? İnşallah Alevilerle Sünnilerin ya da Kürtlerle Türklerin karışık ve barış içinde yaşadığı bir köy değildir. Alimallah kısa sürede karıştırır orayı.
Bunu söylememin bir geçmişi var.
Sebebi, Sezgin Tanrıkulu adlı CIA’de kod adı olduğu wikileaks belgelerinde yazılı bir CHP milletvekili ile birlikte sosyal medyada Malatya’da Alevi vatandaşların evlerine ÇARPI işaretleri konulduğuna dair kampanya açmalarıydı.
Bu öylesine tehlikeli ve provokatif bir kampanyaydı ki uyarmak zorunda kaldım her ikisini de. Bunun üzerine önce Sezgin Tanrıkulu hakaret etti, ardından da Eren Erdem… Hem de ne ağır hakaretler. Tabii hakettikleri cevapları aldılar.
Aradan üç dört ay geçtikten sonra Eren Erdem, kapatılan Karşı adlı FETÖ gazetesiyle ilgili açılan davadan yargılanmaya başlandı ve hapse girdi. Hakkındaki iddia da "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasıydı.
Bu yüzden bıraktım peşini ama bir baktım bana “hakaret davası” açmış. Tabii ilk hakareti başlatan kendi olduğu için ben de karşı dava açtım. Sonuçta dava devam ederken yasa gereği uzlaşmacılar araya girdi. Acıdım, çocuğunun fotoğraflarını yayınlayıp merhamet dileniyor, bir de ben vurmayayım dedim ve uzlaşma önerisini kabul ettim.
Sonra cevap geldi. Uzlaşmayı reddetmiş.
Atalarımız doğru söyler hep, merhametten maraz doğar diye.
Şimdi yargılandığı davadan FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etmekten 4 yıl iki ay hapis cezası aldı ve onandı. Ama yattıklarına sayılıp çıktı.
Neyse, şimdi aramızdaki dava devam ediyor ama ben bu eski CHP milletvekilinin köyüne muhtar olmak istediğini öğrenince tutamadım kendimi, bir uyarıda bulunayım dedim köyün ahalisine.
Aman diyeyim, dikkat!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar