GÜNDEM

Fuat Uğur: Engin Yıldırım'ın o tweeti AYM'nin hesabını bozdu

Türkiye yazarı Fuat Uğur, Engin Yıldırım'ın "ışıklı" tweeti gündemi sarsmadan hemen önce yerel mahkemenin Enis Berberoğlu kararı için AYM'de sert bir açıklama hazırlandığını söyledi.

Fuat Uğur: Engin Yıldırım'ın o tweeti AYM'nin hesabını bozdu

Anayasa Mahkemesi, Enis Berberoğlu ile ilgili verilen kararı ‘hak ihlali’ olarak değerlendirmesinin ardından, 14. Ağır Ceza Mahkemesi ‘yeniden yargılamaya gerek olmadığı' kararına vardı.  Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, geçtiğimiz akşam yaşanan ve siyaset gündemini sarsan AYM üyesi Engin Yıldırım'ın "ışıklı" tweetinin hemen öncesinde AYM'de yerel mahkemesinin bu tutumuna ilişkin sert bir açıklama yazıldığını söyledi. Uğur, "Eğer Engin Yıldırım pırtlayıp arıza vermeseydi, yani böylece kimi AYM üyelerinin niteliği hakkında açık fikir sahibi olmasaydık, çok daha sert ve muhalefetin üzerinde tepineceği bir açıklama yayınlanacaktı" dedi:

ENGİN YILDIRIM OLMASAYDI ÇOK SERT BİR AÇIKLAMA YAYINLAYACAKTI
 
AYM’nin, Can Dündar’ın ihanetinin arkasındaki isim olan Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği hak ihlali kararı ise son iki gündür tartışma konusuydu. Çünkü yerel mahkeme yeniden milletvekili olmasının önünü tıkayan kararını kaldırmadı ve AYM’ye direnerek yeniden yargılama yapmayı reddetti. AYM bu satırların yazıldığı sırada yerel mahkemenin kararını görüşüyordu. AYM bu toplantı sonucunda nasıl bir karar alır ve açıklama yapar şu anda bilmiyorum. Ama şundan eminim. Eğer Engin Yıldırım pırtlayıp arıza vermeseydi, yani böylece kimi AYM üyelerinin niteliği hakkında açık fikir sahibi olmasaydık, çok daha sert ve muhalefetin üzerinde tepineceği bir açıklama yayınlanacaktı. Engin Yıldırım’ın sözünü ettiği de işte o açıklamanın hazırlandığı gecenin ışıklarıydı.
CHP’li kimi gazeteci isimlerin kendi televizyonlarında tepiştikleri programlarda konuşulanlardan da anladık ki işte bu açıklama üzerinde çalışılıyormuş

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar