GÜNDEM

Fuat Uğur: Demirtaş artık Abdullah Öcalan’ı küçümsüyor, eskimiş buluyor

Türkiye yazarı Fuat Uğur, Selahattin Demirtaş ile Abdullah Öcalan arasındaki rekabetin derinleştiğini ve işin hakarete varan noktalara ilerlediğini söyledi.

Fuat Uğur: Demirtaş artık Abdullah Öcalan’ı küçümsüyor, eskimiş buluyor

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü köşesinde "İmralı’dan çıkacak Kobani açıklaması ve Öcalan-Demirtaş restleşmesi" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Uğur, burada Selahattin Demirtaş ile Abdullah Öcalan arasındaki rekabetin derinleştiğini ve işin hakarete varan noktalara ilerlediğini söyledi. Buna göre "Demirtaş artık Abdullah Öcalan’ı küçümsüyor, eskimiş buluyor ve iddialara göre onun hakkında konuşurken “Cahil, akılsız” gibi ifadeler kullanıyor."

ÖCALAN KOBANİ GÖZALTILARI İÇİN NE DEDİ?

Uğur şöyle devam etti:

Demirtaş’ın kendisiyle ilgili “düşüncelerinden” haberdar olduğunu sandığım Abdullah Öcalan’ın, bu yüzden son Kobani tutuklamaları hakkında ne söylediğini çok merak ediyordum.

Sordum soruşturdum, acaba avukatları kanalıyla bir açıklama yaptı mı diye. Yapmamış. Daha doğrusu yakın tarihte İmralı’da bir görüşme gerçekleşmemiş. Eli kulağındadır bence.

Kısaca, şu anda PKK ile HDP Öcalan’ı sadece kullanıyor, “Liderimiz zindanda esir” gibi hamasi sözcüklerle tabanlarını morfinliyorlar. Ama şundan emin olun, hiçbiri Öcalan’ın serbest bırakılmasını istemiyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar