GÜNDEM

Fuat Uğur: Cumhurbaşkanı’ndan otobüs alımı desteği isterken o “ayrıntıyı” da söyledi mi?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı’ndan otobüs alımı desteği isterken aslında yapmak istediği şeyin, ıskartaya çıkmış ve artık her yıl on binlerce dolar bakım masrafı çıkaran motorin yakıtlı otobüsleri, dış ve iç yenilemeleri de içinde olmak üzere elektrikli otobüslere dönüştürmek istediğini söyledi. Uğur, 'şimdiden kendisini tebrik etmek ve hayırlı olsun demek düşer' dedi'.

Fuat Uğur: Cumhurbaşkanı’ndan otobüs alımı desteği isterken o “ayrıntıyı” da söyledi mi?

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçtiğimiz gün sürpriz bir görüşme yapıldığı meydan çıkmıştı. Gazeteci İsmail Küçükkaya, görüşmenin vefat eden eski İBB Başkanı Topbaş’ın cenazesinde gerçekleştiğini ve İmamoğlu'nun Erdoğan'a iki talebini ilettiğini söyledi. Küçükkaya’nın aktardığına göre, Ekrem İmamoğlu,  Erdoğan’dan 2 talepte bulundu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, “Sizden para istiyor değilim. Ama borçlanma talebimiz var, belediyenin durumunu biliyorsunuz. Borçlanma talebimizi onaylamanızı bekliyoruz. İkincisi de 8 yıldır belediyeye otobüs alınmıyor. Otobüs alımı var lütfen bu konuda yardımcı olunuz.”dedi.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugünkü  'Cumhurbaşkanı’ndan otobüs alımı desteği isterken o “ayrıntıyı” da söyledi mi?' başlıklı yazısında dikkat çeken bir konudan bahsetti. Uğur, İmamoğlu'nun otobüs alımı desteği isterken aslında yapmak istediği şeyin, ıskartaya çıkmış ve artık her yıl on binlerce dolar bakım masrafı çıkaran motorin yakıtlı otobüsleri, dış ve iç yenilemeleri de içinde olmak üzere elektrikli otobüslere dönüştürmek istediğini söyledi. Uğur, 'şimdiden kendisini tebrik etmek ve hayırlı olsun demek düşer' dedi'.

İşte o yazı... 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kadir Topbaş’ın cenaze törenini fırsat bilip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, hatta hangi konuda taleplerde bulunduğunu biliyordum ama yazmamıştım. İsmail Küçükkaya, İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı’ndan borçlanma talebinin onaylanmasını ve belediye otobüsü alınmasında destek olmasını istediğini söyleyince o görüşmedeki çok önemli detayı anlatmak şart oldu.
Evet, İmamoğlu “Otobüs alımı” var demiş ama işin püf noktası başka!
Öncelikle merak ettiğim konu şu:
Ekrem İmamoğlu “otobüs alımı” derken Cumhurbaşkanı’na gerçekten sıfır kilometre otobüs alımından mı söz etti?
Yani Cumhurbaşkanı’ndan otobüs alımı desteği isterken o çok ilginç ayrıntıyı söyledi mi? Çünkü Ekrem İmamoğlu’nun destek istediği proje “otobüs” ama ona yakın kaynaklardan edindiğim bilgiye göre kendisi sıfır otobüs satın almayacak.
Ne yapacak?

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar