GÜNDEM

Fuat Uğur Cumartesi Anneleri'ne Akşener'i işaret etti: Evlatlarınızı ondan isteyin

Diyarbakır'da annelerin PKK'ya karşı verdikleri mücadelenin ardından gündeme gelen Cumartesi Anneleri konusunda polemik ve tartışmalar hız kesmiyor. HDP binası önünde oturan annelere "Çözüm adresi, bir partinin kapısı değil, devletin kapısıdır." diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i işaret eden Fuat Uğur, Cumartesi Anneleri'ne "evlatlarınızı ondan isteyebilirsiniz" dedi.

Fuat Uğur Cumartesi Anneleri'ne Akşener'i işaret etti: Evlatlarınızı ondan isteyin

PKK'nın elinden çocuklarını kurtarmak için eylemlere başlayan annelerin feryatları, Cumartesi Anneleri ile kıyaslanmak suretiyle tartışma konusu haline geldi. 

Birçok yazarın ve siyasetçinin gündeminde yer alan bu konuda İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Diyarbakır'da eylem yapan annelere "Çözüm adresi, bir partinin kapısı değil, devletin kapısıdır." demesi tartışmaları yeniden alevlendirdi. 

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Akşener'in bu sözlerine karşılık Cumartesi Anneleri'ne seslenerek "Evlatlarınızı Akşener'den isteyebilirsiniz" dedi. 

Uğur, Akşener'in İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemleri hatırlatarak o süreçte yaşanan faili meçhullerin, beyaz toros olaylarının ve Cumartesi Anneleri'nin ortaya çıkmasına neden olan kayıpların Akşener'den sorulması gerektiğini belirtti. 

İşte Uğur'un o sözleri:

Sayın Akşener, İçişleri Bakanı olduğunda devlet içindeki birtakım çeteler, bizatihi kendisinin bilgisi dâhilinde bu işleri yapıyor olmalıydılar ki bugün “Vatandaş kaybolan evladını partiden değil, devletten talep eder” diyor. Akşener’in İçişleri Bakanlığı bir yıldan kısa sürdü ama bugün o dönemin faili meçhuller ve ceberut devlet dönemi olarak anılması kendisiyle birlikte aynı zihniyette olanların eseri. Ve o dönemden bugüne dek seslerini duyurmaya çalışan Cumartesi Anneleri diye bildiğimiz anneler de doğal olarak DEVLET’ten istiyorlardı evlatlarını. Çok iyi biliyorlardı ki evlatlarını katleden, cesetlerini bile vermeyen devlet, Meral Akşener’in İçişleri Bakanlığı’nı yaptığı devletti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar