GÜNCEL

Fuat Uğur: Çok üniversite ve çok üniversiteli gelişmişliğin ölçütü mü?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugünkü köşesinde, 'Çok üniversite ve çok üniversiteli gelişmişliğin ölçütü mü?' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Uğur,

Fuat Uğur: Çok üniversite ve çok üniversiteli gelişmişliğin ölçütü mü?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugünkü köşesinde, 'Çok üniversite ve çok üniversiteli gelişmişliğin ölçütü mü?' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Uğur, 'Nüfusumuz 82 milyon. Üniversitelerdeki öğrenci sayısı 8 milyon. Üniversite öğrenci sayısının nüfusa oranı yüzde 9,7… Almanya’da nüfus 83 milyon ama 3 milyon üniversite öğrencisi var. Üniversite öğrenci sayısının nüfusa oranı yüzde 3,6. Ortada bir tuhaflık yok mu?' dedi.

İşte o yazı...

Üniversite sınav sonuçlarının belli olmasının ardından ÖSYM de YKS sonuçlarını açıkladı. Sınava girip de başarılı olup da tercihte bulunan adayların yüzde 85,80’i yükseköğretim programlarına yerleşti.
Türkiye’de 131’i devlet olmak üzere toplam 209 üniversite var.

Nüfusumuz 82 milyon. Üniversitelerdeki öğrenci sayısı 8 milyon. Üniversite öğrenci sayısının nüfusa oranı yüzde 9,7… Almanya’da nüfus 83 milyon ama 3 milyon üniversite öğrencisi var. Üniversite öğrenci sayısının nüfusa oranı yüzde 3,6.
Ortada bir tuhaflık yok mu?


Bu durumun nereye yansıdığı da belli.
Bir büyük üniversitemizin çok önemli bir fakültesinin dekanından mektup aldım. Sorunu içeriden anlatsın.


“Galiba üniversitelerimizdeki öğrenci sayısı ve geleceğini tekrar tartışmamız lazım” diyerek başlıyor mektubuna:

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar