GÜNDEM

Fuat Uğur: CHP'deki Atatürkçü-Kemalistler birleşmeli

Türkiye yazarı Fuat Uğur, "CHP'yi teslim alan bir ekip" olduğunu söyleyerek "içerideki ve dışarıdaki Atatürkçü-Kemalistler birleşmeli" dedi.

Fuat Uğur: CHP'deki Atatürkçü-Kemalistler birleşmeli

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü köşesinde CHP içerisindeki  Atatürkçü-Kemalistlere uyarılarda bulundu. Uğur, şunları kaydetti:

KEMAL BEY'İN AİLESİ "ARTIK BIRAK" NOKTASINA GELMİŞ

"Kemal Bey'in ailesi artık “Bu işi bırak ve birine teslim et” noktasına gelmiş. Allah şifa versin ama aktarıldığına göre kullandığı ilaç sayısı 12 ile 18 arasında değişiyor. Korumalarından birinin işinin, sadece ilaçlarını tasnif edip kendisine vermek olduğu belirtiliyor... Belki de 10 Aralık Hareketi’nin önde gelen ismi, CHP’nin teşkilatlanmadan sorumlu ismi Oğuz Kaan Salıcı’nın, İstanbul’da bir toplantı yapıp “Genel Başkan bir süre sonra görevi bırakacak. Arkadaşlar bu yüzden partiye sahip olalım, görev bizi bekliyor” diye konuşmasının arkasında yatan gerçek budur..."

Fuat Uğur, 10 Aralık Hareketi için "kaset operasyonuyla Genel Başkanlığa getirilen Kemal Kılıçdaroğlu eliyle partiye hâkim oldu. CHP’yi Atatürkçü-Kemalist kimliğinden soyarak daha sol bir çizgiye çekti" dedi.

Uğur şöyle devam etti:

CHP'Yİ TESLİM ALAN EKİP ÇOK EMİN

Bugün CHP’yi teslim alan ekip kendinden çok emin. Bunu Sözcü ile Canan Kaftancıoğlu arasındaki kavgada net olarak görebiliyoruz. Bazı yazarları sebebiyle “Atatürkçülerin kalesi” olarak nitelenen Sözcü gazetesine Canan Kaftancıoğlu yekten ağır laflar etti. Sözcü yazarlarına asıl koyan da Kemal Bey'in Canan Kaftancıoğlu’na destek vermesi ve eleştirilerinin içinde Sözcü’nün adını bile ağzına almayarak “Belli bir medya grubu” demesi.

Her şey çok hızlı gelişiyor. İçerideki ve dışarıdaki Atatürkçü-Kemalistler eğer birlik olamazlar ve CHP’de etkinlik sağlayamazlarsa fazla sürmez önümüzdeki yıl “Niçin geç kaldık” adlı bilmem kaçıncı kitaplarını yazmaya başlayabilirler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar