GÜNDEM

Fuat Uğur: Ak Parti'nin dindar ve Kürt seçmenlerine operasyon çekiyorlar

Ak Parti'nin dindar ve Kürt seçmenlerinin parçalanmak istendiğini söyleyen Türkiye yazarı Fuat Uğur, bu nedenle bazı hareketlenmeler yaşandığını söyleyerek örnekler verdi.

Fuat Uğur: Ak Parti'nin dindar ve Kürt seçmenlerine operasyon çekiyorlar

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü köşesinde Ak Parti'nin dindar ve Kürt tabanının parçalanmaya çalışdığını söyledi. Ayasofya'nın tekrar cami hüviyetine kavuşturulmasının ardından başlayan tartışmaları ve İstanbul Sözleşmesi konusunda yaşanan ayrışma için "AK Parti’nin üzerine yürümek ve partiyle dindarların arasını açmak, çok iyi bir fikirdi" diyen Uğur, “Dindarların sözcüsü ilan eden bir tuhaf adam" diyerek Abdurrahman Dilipak'ı eleştirdi.

KÜRT SEÇMEN PARÇALANMAK İSTENİYOR

Ak Parti'nin Kürt seçmenine de böyle bir "operasyon" tasarlandığını söyleyen Uğur, Sözcü gazetesinin eski yazarlarından Özlem Gürses'in Halk TV’deki programında eski AK Parti milletvekili sevgili Orhan Miroğlu hakkında gündeme getirdiği "yeni parti kuracak" iddiasını bu "operasyona" örnek olarak gösterdi.

Miroğlu'nun kendisine ulaştığını ve bir açıklama gönderdiğini söyleyen Uğur, açıklamayı köşesinde paylaştı:

"Bunu duyunca Sayın Muharrem İnce ve partisi CHP arasında sorunlu bir hâl alan ve Muharrem Bey’i yeni parti veya hareket başlatmaya götüren çalkantı, acaba Millet İttifakı bileşenlerini epey rahatsız etti de, birileri benzer bir tartışmayı AK Parti ve bu partideki Kürt aktörler üzerinden gündeme sokarak, vaziyeti dengelemek mi istiyor diye de düşünmedim değil. Her neyse. Benim ait olduğum ve MKYK’sında görev yaptığım bir partim ve güven duyduğum bir liderim var; AK Parti ve Sayın Erdoğan.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum