POLEMİK

Fuat Uğur, Adalet Bakanı Gül'ü Külliye'ye şikayet etti: Külliye, bir sorunumuz var!

Sabah yazarları Dilek Güngör ve Ferhat Ünlü, Cem Küçük ve şimdi de Fuat Uğur... yargıda neler oluyor diye soran yazarlara Uğur da eklendi. hatta çıtayı bir kademe daha yükseltip Adalet Bakanı Gül'ü Külliye'ye şikayet etti.

Fuat Uğur, Adalet Bakanı Gül'ü Külliye'ye şikayet etti: Külliye, bir sorunumuz var!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün "Yargıda neler oluyor?" minvalinde yazılar yazan Sabah yazarlarına verdiği sert tepki, Türkiye'nin ilerleyen günlerde en kritik konularından birinin "yüksek yargı" olacağını gösterdi. 

Peki kim ne yazdı, ne söyledi?

Önce Sabah yazarı Ferhat Ünlü, “Kamikaze hâkimin skandal FETÖ kararı” başlığı ile Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Turan Oral hakkında bir haber yayımladı. Haberde Oral'ın FETÖ'yü terör örgütü olarak görmediğini ve FETÖ'cülere tahliye kararları verdiğini iddia etti. Hemen ardından Oral'ın Yargıtay'a atanmasına tepki gösterdi. 

Daha sonra ise yine Sabah gazetesinden Dilek Güngör, "Yargıda tuhaf işler oluyor" diyerek kaleme aldığı yazısında ByLock kullanan bazı hakim ve savcıların yargı içerisinde farklı yöntemlerle kadrolaşmaya başladığını söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise bu konuyu çok sert karşılayarak "Düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar yargıya adalet dersi vermeye kalkmasınlar" dedi. 

Türkiye gazetesinden Cem Küçük de aynı gün yüksek yargıda alınan kararları eleştirerek "FETÖ'cü şirket patronları yırttı, olan garibana oldu" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Bugün ise Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, aynı konuyu ele aldı ve tartışmanın çıtasını bir tık yukarıya taşıyarak "Külliye'ye" seslendi. 

Uğur, Ferhat Ünlü'nün haberindeki söz konusu hakimin Yargıtay'a atanmasının birinci sorumlusunun aynı zamanda HSK Başkanı olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olduğunu söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Külliye, bir sorunumuz var" dedi. 

"15 Temmuz’un müsebbibi ve faili, kanlı bir terör örgütüne terör örgütü demeyen, denmesi için BM’in, hem de Güvenlik Konseyi’nin kararını gerekli gören, ByLock’u bu terör örgütünün üyeliği için yeter şart saymayan bir hâkim gönül rahatlığıyla Yargıtay’a atanabiliyor ve bu durum “Biz FETÖ’cülerin yaptığı gibi herkesi aynı sepete koymuyoruz” diye “izah” edilebiliyorsa, bu eleştirildiğinde karşılığı öfke oluyorsa ben şunu söyleyebilirim Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek:

“Külliye, bir sorunumuz var”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar