GÜNDEM

Fuat Bol: Atatürk’ün arkasına saklanıp ahkâm kesmeyin

Hürriyet yazarı Fuat Bol, Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasına ilişkin gelen eleştirilere "Kimse Atatürk’ün arkasına saklanıp ahkâm kesmesin, Atatürk de vermiş olduğu kararları değiştirmiştir. Hem de akşamdan sabaha..." diyerek tepki gösterdi.

Fuat Bol: Atatürk’ün arkasına saklanıp ahkâm kesmeyin

Hürriyet gazetesi yazarı Fuat Bol, Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami statüsüne tekrar kavuşmasına ilişkin "En iyimser tabirle, o günün şartları öyleydiyse, bugünün şartları da böyledir demek gerekmez miydi?" dedi.

Bol, bu kararın laikliğe aykırı bulunması ve Mustafa Kemal Atatürk ile hesaplaşmak olduğuna yönelik değerlendirmelerin son derece yanlış olduğunu kaydederek şunları kaydetti:

Atatürk’ün sayısız kararını İsmet İnönü değiştirdi; onunla hesaplaşmış mı oldu? Atatürk’ün, bugün yaşasaydı müzeye çevirdiği Ayasofya’yı aslına (cami) rücu ettirmeyeceğini kim iddia edebilir? Zira Cumhuriyet’in ilanından sonra (1923) on bir sene boyunca (1934’e kadar) cami olarak işlevine devam etti.

Kimse Atatürk’ün arkasına saklanıp ahkâm kesmesin, Atatürk de vermiş olduğu kararları değiştirmiştir. Hem de akşamdan sabaha...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar