DİZİ DÜNYASI

Fox'ta yayınlanacak! Herkes merak ediyordu işte This Is Us’ın yerli adı

FOX’ta yayınlanacak olan ABD’nin en popüler dizilerinden ‘This Is Us’ın yerli adının ne olacağı merak konusu olmuştu. Sina Koloğlu bugünkü köşesinde o ismin ne olacağını açıkladı.

Fox'ta yayınlanacak!  Herkes merak ediyordu işte This Is Us’ın yerli adı

This Is Us’un Türkiye uyarlamasının oyuncuları yavaş yavaş belli olurken, ismi için de Milliyet yazarı Sina Koloğlu'ndan açıklama geldi.  Koloğlu, dizi için üzerinde durulan ismin ‘Hayat Gibi’ olduğunu belirtti. 

‘THIS IS US’IN YERLİ ADI NE OLACAK?

Medyapım tarafından çekilecek ve FOX’ta yayınlanacak olan ABD’nin en popüler dizilerinden ‘This Is Us’ın oyuncuları belli oluyor. Merak edilen diğer
bir konu, adının ne olacağı... Kulağıma
gelen, şu sıralar üzerinde durulan ismin
‘Hayat Gibi’ olması yönünde...

Yerlisi aslında çok satar

İddialı bir laf oldu. ‘Desperate Housewives’ yerlisi ‘Umutsuz Ev Kadınları’nda bu yaşandı. ‘Bana göre, kendi başına çok iyi bir dizi olan ‘Umutsuz Ev Kadınları’nın özellikle Orta Doğu pazarında orijinalinden beş kat daha fazla fiyata satıldığını yazmıştım. Şimdilerde bu pazarı elinde tutan MBC kanalı, malum bizim dizilere ambargo koydu. Yine de ABD’nin en çok izlenen projelerinden olan ‘This Is Us’ın yerli halinin, yurt dışı satışlarının iyi olacağını düşünüyorum. Bu konuda Hollywood Reporter’da çıkan bir yazı, aslında ipuçlarını da vermiyor değil.

Bir numaralı dizi yerel formatta

‘This is Us’ Türkiye’de Uyarlanıyor’ başlığıyla, derginin internet sitesinde bir haber yer aldı. Geçtiğimiz eylül ayında çıkan haberde, ABD’nin bir numaralı dizisinin yurt dışı uyarlama hakkının ilk Türkiye’ye verildiği belirtildi ve ‘Türkiye’nin en büyük yapım şirketlerinden Med Yapım FOX Türkiye için bu diziyi çekecek’ diye yazıldı. Dizinin yerli halinin süpervizörlüğünü Twentieth Century FOX TV Distribution’ın yapacağını da yazıyor dergi... Twenthieth Century FOX Dünya Pazarlama Başkanı Gina Brogi, dizinin, ‘Olağanüstü hikayeleri, etkileyici aile teması içinde birleştiren, onları emsalsiz ve sahici bir şekilde’ sunduğu için bir numaralı dizi olduğunu söylüyor. Temaların evrenselliğinden dolayı yerel uyarlamalar için de ideal olduğunu belirten Brogi, “Dizinin ilk yerel uyarlamasını gerçekleştirecek olan FOX Türkiye ve Medyapım’la çalışmaktan memnunuz” diyor.

Yurt dışına kim satacak?

Yurt dışı satışlarını FOX Networks Group Content Distribution yapacak. FOX’un içinde yer alan bizim platformlarda da yayınlanan National Geographic, Nat Geo Wild, Nat Geo People ve 24 Kitchen gibi kanalların programlarını satıyor. Yanı sıra FOX’ta yayınlanan ‘O Hayat Benim’, ‘İnadına Aşk’, ‘Aşk Yeniden’, ‘Kocamın Ailesi’, ‘Kiraz Mevsimi’ ve ‘Sen Benimsin’ dizileri de yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar