TELEVİZYON

Fox TV Zuhal Topal'la Sofra'da final mi yapıyor? Acun harekete geçti

Acun Ilıcalı’nın Zuhal Topal ve Fox TV’ye açtığı davada bilirkişi raporu açıklandı. Raporda bir değil birden çok benzerlik ortaya çıktı. Acun Ilıcalı, açıklanan raporun adından yaptığı açıklamada onca kez uyarı yaptığını ama bunun dikkate alınmadığını belirtmişti. Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, Ilıcalı'nın işin peşini bırakmayacağını söyledi ve bomba bir bilgiyi köşesinden duyurdu.

Fox TV Zuhal Topal'la Sofra'da final mi yapıyor? Acun harekete geçti

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, Fox TV'de yayınlanan 'Sofrada' programının, kendi kanalı TV8'de yayınlanan 'Yemekteyiz' programının taklidi olduğunu iddia ederek, bu emek ve fikir hırsızlığına karşı Fox TV'ye dava açtı.

İki yarışma detaylı şekilde incelendi; benzer ve farklı yanları tespit edildi. Bilirkişi raporu, Ilıcalı'nın haklı olduğunu ortaya koydu. Analizin sonucuna göre; 'Yemekteyiz' ile 'Sofrada'nın biçim ve içerik, mekan seçimi, kamera kullanımı, dışses katkısı gibi teknik özellikler bakımından aynı olduğu ispatlandı.

Fikir hırsızlığının normal hırsızlıktan hiçbir farkı olmadığını söyleyen Acun Ilcalı'nın bu işin peşini hiç bırakmaya niyeti yok.

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu bu davayı başından beri takip ettiğini belirtti. Ilıcalı'nın haklı olduğunu söyleyen Semercioğlu, Acun Ilıcalı'nın Sofrada’ya durdurma kararı çıkartılması için harekete geçtiğini duyurdu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar