TELEVİZYON

Fox TV kendi kendini ele verdi! 'Format' krizinde bomba gelişme!

Acun Ilıcalı ve Fox TV arasındaki format krizinde yeni bir gelişme yaşandı. FOX TV'nin Sofrada isimli programın format sahiplerinden biri olduğunu açıkladığı yapımcı Ramazan Uzan'ın yıllar önce yayınlanan Yemekteyiz'in yapımcılarından olduğu ortaya çıktı.

Fox TV kendi kendini ele verdi! 'Format' krizinde bomba gelişme!

Acun Ilıcalı, FOX TV'de yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada isimli programın kendi kanalında yayınlanan Yemekteyiz'le aynı formatta olduğunu söyleyip dava açtı. Acun daha önce uyarıları yaptığını ve yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını söyledi. Konu hakkında açıklama yapan FOX TV format sahibinin Global Agency A.Ş. olduğunu söyleyerek format sahiplerinden birinin Ramazan Uzan olduğunu açıkladı. Meğer bu Ramazan Uzun bakın kimmiş?

Sabah'ta yer alan habere göre: TV8 tarafından 'Formatımızı çaldılar' diye dava edilen FOX TV; Zuhal Topal'la Sofrada programının format sahibinin Global Agency A.Ş. olduğunu öne sürdü. Şirket ise yaptığı açıklamayla; format sahiplerinin biri Ramazan Uzan olmak üzere üç kişi olduğunu söyledi. Ramazan Uzan'ın yıllar önce Show TV'de yayınlanan Yemekteyiz'in jenerik listesinde yer aldığı öğrenildi. Ekipteki bir diğer isimse Hümeyra Daşdan'dı... Yani bu üç yapımcı; çalıştıkları Yemekteyiz programının içeriğine, sadece kaynanaları ekleyip yeni bir program gibi FOX TV'de yayınladı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar