KULİS

FLAŞ HABER! Artı 1 TV satılıyor mu?

Artı 1 TV ekibi maaş ödemeyen patron programlara karışmaya başlayınca istifa etmişti. Kanal şimdi satış masasında. Peki kim alacak? Satış yapılırsa ne olacak? Can Dündar geri dönecek mi?

FLAŞ HABER! Artı 1 TV satılıyor mu?
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Artı 1 televizyon kanalının sahibi Altan Ertürk’ün uzun süredir çalışanların maaşları ödeyememesi nedeniyle bir süredir kanal içinde yaşanan kriz, Ertürk’ün yayına müdahalesi de eklenince istifalara yol açmıştı.

Bir sendikacının oğlu olmak ile övünen, "genç bir iş adamı olarak bugün babasının siyasi çizgisinde yürümeye devam ettiğini" söyleyen Altan Ertürk'ün kendisine maaşları almadıklarını hatırlatan bir gazeteciye söylediği şu sözler aslında olan biteni özetliyor: GAZETECİLER.COM- ÖZEL HABER

BIKTIM SENİN HER AY MAAŞ İSTEMENDEN

"Bıktım senin her ay maaş da maaş diye kapıma dayanmandan. Yeter artık. Programını kaldırıyorum, seni de kovuyorum. Tamam mı!"

Daha önce Tuncay Mollaveisoğlu’nun Genel Yayın Yönetmenliği’ndeki ekiple benzer bir sorun yaşanmış,  Uğur Dündar, Haluk Şahin, Özlem Gürses, Mustafa Hoş istifa ederek kanaldan ayrılmak zorunda kalmıştı.GAZETECİLER.COM- ÖZEL HABER

ESKİ BORÇLAR ÖDENİNCE PATRON İŞE KARIŞMAYA BAŞLADI

Görünen o ki, son krizden önce, "kanalın yarısını çalışanlara devrettim" diyen Ertürk, seçim döneminde gelen reklamlarla, kanalın eski borçları ödenip, kara geçmek mümkün olunca programlara karışmaya başlamıştı.

Bu yüzden de “Canlı Gaste” programını hazırlayan ve sunan Can Dündar, Artı 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan, Haber Koordinatörü Tahir Özyurtseven, Haber Müdürü İnan Demirel, "Kapanmayan Dosyalar" programını yapan Mehmet Güç, "Gece Masası" programını yapan gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, "Kırmızı Telefon" programını yapan Koray Çalışkan ve "Alternatifsiz" programını sunan Pelin Batu, "Yekta Kopan ile Cumartesi" programını hazırlayan Yekta Kopan kanaldan istifa etmişti.GAZETECİLER.COM- ÖZEL HABER

PEKİ ŞİMDİ NELER OLACAK?GAZETECİLER.COM- ÖZEL HABER

Yaşanan süreçte deyim yeridndeyse kanalda çalışan kalmadığı gibi, bir takım isimler de "patron beni görevlendirdi" diyerek durumdan vazife çıkartıyor. Ancak maaşlar ödenmediği gibi, kalanlar için de ödenebilecek gibi de görünmüyor.
 
Kanal koridorlarında konuşulan birkaç iddia var. Neler mi onlar? Hemen söyleyelim: GAZETECİLER.COM- ÖZEL HABER

1. Artı 1 TV bir süre daha böyle devam edecek... Ancak bu durumda eleman yokluğu yüzünden sönümlenip kaybolması, olası...

2. Kanalı satın almak isteyen bir isim var. Reklamcılık dünyasının yakından tandığı o isim üzerinde konuşulan fiyatta Altan Ertürk ile anlaşırsa Can Dündar ve Canlı Gaste başta olmak üzere istifa eden ekibin geri dönebileceği bile söylentiler arasında.

Kimmiş kanalı almak isteyen dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen yanıtlayalım: Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılındaki seçim kampanyasını yürüten Öykü Reklam'ın sahibi Necati Özkan. GAZETECİLER.COM- ÖZEL HABER

ERTÜRK ARTI1 İÇİN NE KADAR İSTİYOR?

Kulislerdeki iddialara bakılırsa, Necati Özkan hem aracılar vasıtası ile hem de yüz yüze görüşmüş Altan Ertürk ile. Kanalın satışı için uzlaşı henüz sağlanmamış ama olasılık artıyormuş.

İstenen rakamın ne kadar olduğunu yazmayalım ama 10 ile 15 milyon dolar arasında olduğunu söylemekle yetinelim.

GAZETECİLER.COM olarak Artı1 TV kulislerinde konuşulanları anlattık size... Bundan sonra olacakları da merak etmeyin yine bu sayfalarda okuyabileceksiniz.

NECATİ ÖZKAN KİMDİR?

Deneme1960 doğumlu. Kara Harb Okulu ve AÜ Hukuk Fakültesi'nde okudu. ODTÜ İşletme Bölümü'nde MBA eğitimi aldı. 1985 yılında Öykü Reklam Ajansı'nı kurdu.

Değişik üniversitelerin iletişim fakültelerinde strateji, yaratıcılık, kampanya yönetimi ve seçim kampanyaları dersleri verdi.

Uzun yıllar liderlere, adaylara ve siyasi partilere iletişim danışmanlığı yaptı, kampanyalarını yönetti. 2010'da dünyanın önde gelen siyasi danışmanları arasından 10 kişilik "Dünya Rüya Takımı"na seçildi. Aynı yıl Washington'da Aristotle uluslararası siyasi iletişim büyük ödülünü aldı.GAZETECİLER.COM- ÖZEL HABER

Haziran 2012′de Belçika'nın Liege kentinde yapılan yönetim toplantısında, Dünyanın en büyük 2. bağımsız reklam ajansları networkü olan Dialogue International'in Global Başkanı seçildi. Başta Türkiye'nin Amerika'daki tanıtımı kampanyasıyla aldığı Gümüş Adrian ödülü olmak üzere, ulusal ve uluslararası alanda kazanmış olduğu 20'nin üzerinde ödülü var.

Halen EAPC (Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği) 2. Başkanı olarak görev yapıyor. Siyasi iletişim ile ilgili ikisi telif, ikisi editörlük yaptığı yayınlanmış 4 kitabı var.

ÇOK OKUNANLAR