GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Filinta

TRT1

Filinta

TRT 1 ekranlarında yeni başlayan dizi Filinta geçtiğimiz hafta yayımlanan ilk bölümü ile herkesi ekrana kilitlemişti. Dün akşam ekrana gelen yeni bölümünde ise hikaye yavaşladı, aksiyon azaldı, olan bitenler merak uyandırmayan, heyecanı düşük bir aksiyona dönüştü.

OSMANLI'YA KURULAN TUZAK

Geçen bölüm, Boris Zaharyas'ın kurduğu tuzak yüzünden kan kardeşini öldürmek, rüşvet ve yolsuzluk iddiası ile hapse düşen ve kendisini yetiştiren Kadı Gıyasettin tarafından idama mahkum edilen Filinta Mustafa padişah tarafından bir yıllığına affedilmişti.

Dün ekrana gelen bölümde Mustafa kendisine ihanet eden Rıza'yı aramaya başlar. Ama Rıza sırra kadem basmıştır. Bu arada öldürülen İngiliz ataşesi Thomas olayı dış mihraklar tarafından kullanılmaya başlanmıştır bile. Kadı Gıyaseddin ve Filinta Mustafa,  cihan sultanının iyiliği için bu vakayı ivedilikle çözmek için uğraş verdi.

Dizinin ikinci bölümünde, büyük suçların, kaçakçılığın ve cinayetlerin ardındaki isim Boris Zaharyas'ın kendi halinde, iyiliksever ve babasının yaptıklarından bihaber ve güzeller güzeli kızı Lara Zaharyas (Damla Aslanalp) ile karşılaşan Mustafa ile genç kız arasında imkansız aşkın ilk kıvılcımı çaktı.

Öldürüldü sanılan İngiliz askeri ataşesi Thomas'ın aslında ölmediğini keşfeden Filinta Mustafa, sahte cinayetin gerekçesini ve Thomas'ın kurduğu kumpasın peşine düşer.

Ancak hikaye ikinci bölümde yavaşladığı, aksiyon hem azaldığı hem de kendini tekrar ettiği için, üstelik aşk hikayesi bir türlü ilermelediği için olan bitenler merak uyandırmadığı gibi diz de  heyecanı düşük bir aksiyona dönüştü.

Bu haliyle devam ederse izleyicisi olmayan ama mesaj kaygısı ile yayından kaldırılmayan bir TRT dizisie dönüşecek Filinta, diyerek günün televizyoncusu olarak onu seçiyoruz.

ÇOK OKUNANLAR