GÜNDEM

Fikri Sağlar, Nagehan Alçı'ya konuştu: Kılıçdaroğlu, benden kurtulmak için son olayı bahane ediyor

Başörtüsü ile ilgili yaptığı açıklama ile bir anda Türkiye'nin gündemine oturan isim Fikri Sağlar, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fikri Sağlar, Nagehan Alçı'ya konuştu: Kılıçdaroğlu, benden kurtulmak için son olayı bahane ediyor

Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtlayan Sağlaı'ın sözlerinden en çarpıcı olanı ise "Kılıçdaroğlu, benden kurtulmak için bu olayı bahane ediyor" sözleriydi. 

Sağlar'ın bu sözleri, bir süredir farklı konularla iç kargaşa yaşayan CHP içerisinde yepyeni tartışmaları doğuracak gibi duruyor. 

İşte Nagehan Alçı'nın yazısı:

1991-95 döneminin popüler Kültür Bakanı, SHP eski Genel Sekreteri ve halen de CHP’li olan Fikri Sağlar’ın “Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığımda adaleti sağlayacağından kuşkuluyum” demesi ve ardından “türban-başörtüsü” ile “hizmet alan-hizmet veren” ayrımı yapması üzerinden başlayan tartışmaları 3 gündür çelişkili hislerle izliyorum.

Herkes konuşsun, tepkiler netleşsin istedim.

Şaşkınım çünkü bu açıklamaları yapan Fikri Sağlar’ı tanırım. CHP içindeki totaliter-otoriter laikçi isimlerden biri olarak görmüyorum Fikri Bey’i. Peki neden şimdi böyle Nur Serter tarzı bir açıklama yaptı? Açıkçası bu yasakçı tavrı ben Sağlar’a hiç yakıştıramadım.

Bu nedenle Fikri Sağlar’ı aradım ve kendisiyle uzun bir telefon görüşmesi yaptım.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar