GÜNDEM

Fikret Bila: Trump'a üzülmeye, Biden'a sevinmeye gerek yok

T24 yazarı Fikret Bila, ABD seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Fikret Bila: Trump'a üzülmeye, Biden'a sevinmeye gerek yok

T24 yazarı Fikret Bila, bugünkü köşesinde ABD seçim sonuçları için "Trump'a üzülmeye, Biden'a sevinmeye gerek yok" değerlendirmesinde bulundu:

Joe Biden, resmi olmayan sonuçlara göre seçimlerde Donald Trump'ı geçerek  ABD Başkanlığına seçildi.  Türkiye, ABD seçimlerini en yakından izleyen ülkelerden biriydi. Televizyonlar sabahlara kadar Trump-Biden tartışmalarına sahne oldu. İktidar yanlıları Trump'ı savunup seçimleri kazanmasını isterken, muhalifler Biden'ı savunuyorlar, O'nun kazanmasını istiyorlardı. Bu bölünmenin nedeni, Türkiye'de Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la özdeşleştirilmesiydi. Dolayısıyla Erdoğan taraftarları Trump'ı, Erdoğan karşıtları ise Biden'ı desteklediler.

Trump kaybedince Türkiye'deki iktidar yanlıları üzüldü, muhalefet yanlıları sevindi. Oysa Trump'ın, Türkiye'ye, seçimi kaybetti diye üzülecek kadar bir yararı olmadı. Biden'ın da seçildiğine sevinecek kadar bir yararı olmayacaktır. ABD Başkanı'nın Biden olmasıyla Türkiye açısından çok bir şey değişmeyecektir.

Biden, Trump gibi ABD çıkarlarına göre belirlenen politikaları uygulayacaktır. Türkiye ile ABD arasındaki ulusal çıkar çatışmalarını Türkiye lehine ortadan kaldırmayacaktır.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar