MEDYA KÖŞESİ

Fikret Bila neden köşe yazmıyor?..

Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevine getirildikten sonra köşe yazılarına ara veren Fikret Bila, neden köşe yazmıyor?..

Fikret Bila neden köşe yazmıyor?..

Fikret Bila, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeliği görevini Sedat Ergin'den devraldıktan sonra köşe yazılarına ara verdi...

"Fikret Bila bundan sonra köşe yazmayacak mı?" sorusuna Hürriyet gazetesi Ombudsmanı Faruk Bildirici cevap verdi...

Fikret Bila'nın yazılarına son vermesinin nedeni Hürriyet’in 2010 yılından beri uyguladığı prensip kararında saklıymış...

Faruk Bildirici'nin verdiği bilgiye göre, 2010'dan beri genel yayın yönetmenleri, bu görevleri süresince köşe yazısı yazmıyor. Enis Berberoğlu ile başlayan ve Sedat Ergin’in de devam ettirdiği uygulamanın gerekçesi, “Genel Yayın Yönetmeni’nin yazılarının gazetenin tutumunu yansıttığı algısına yol açması ve editoryal kadroyu etkilemesi ihtimali”.

Peki Fikret Bila hiç mi köşe yazmayacak?..

Genel Yayın Yönetmenliği süresince “Yön” köşesi yayınlanmayacak. Ancak “geziler ve gazete adına görüş açıklanması gereken durumlarda” yazılar kaleme alacak.

İşte Faruk Bildirici'nin yazısının ilgili bölümü:

BİLÂ’NIN YAZILARI 

HÜRRİYET okurları meraklı ve ilgili. Bazı okurlar, Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirilen Fikret Bilâ’nın yazılarının neden yayınlanmadığını soruyor.

Aslında bu sorunun yanıtı, Hürriyet’in 2010 yılından beri uyguladığı prensip kararında saklı. O yıldan beri genel yayın yönetmenleri, bu görevleri süresince köşe yazısı yazmıyor. Enis Berberoğlu ile başlayan ve Sedat Ergin’in de devam ettirdiği uygulamanın gerekçesi, “Genel Yayın Yönetmeni’nin yazılarının gazetenin tutumunu yansıttığı algısına yol açması ve editoryal kadroyu etkilemesi ihtimali”. Hürriyet, yanlış anlamaları ortadan kaldırıyor bu uygulamayla. Zaten genel yayın yönetmenleri, gazetecilik anlayışını, gelişmelere bakışını yaptığı gazeteyle, attığı manşetler ve tercih ettiği haberlerle sergiler.

Fikret Bilâ ile konuştum. Bilâ da bu prensip kararına uyacağını dile getirdi. Genel Yayın Yönetmenliği süresince “Yön” köşesi yayınlanmayacak. Ancak “geziler ve gazete adına görüş açıklanması gereken durumlarda” yazılar kaleme alacak. Okurların Bilâ’nın yazılarını görememesinin nedeni bu...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar