KULİS

Fettah Tamince medyaya geri dönüyor!

Socar, Star Medya Grubu'ndaki %50 payını Fettah Tamince'ye satmak için görüşmelere başladı.

Fettah Tamince medyaya geri dönüyor!

Azerbaycan devlet enerji şirketi Socar'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Medya Grubu'ndaki yüzde 50 paylarını Rixos otellerinin de sahibi olan işadamı Fettah Tamince'ye satmak için görüşmelere başladıklarını söyledi.

Reuters'e konuyla ilgili açıklama yapan Yavuz, "Star Medya Grubu'ndaki yüzde 50 hissemizi Fettah Tamince'ye devretmek için görüşmelere başladık. Görüşmeler olumlu sonuçlanır ve gerekli izinler alınırsa bu devri gerçekleştireceğiz" dedi.

MEDYADA 4 YIL KALDI

Star Medya Grubu, 2009 yılında Fettah Tamince tarafından satın alınmıştı. Tamince 4 yıl boyunca medya patronu oldu. Tamince, 2013 yılının Nisan ayında grubun yüzde 50'sini SOCAR Grubu'na sattı. Tamince bu yılın mayıs ayında da grupta kalan yüzde 50 hissesini işadamı Ethem Sancak'a satarak medyadan çıktı.

KISA VADEDE MEDYAYA GİRMEYİ DÜŞÜNMEM

Medyadan çıkmanın daha az sorumluluk anlamına geldiğini fade eden Tamince Mayıs 2014'de The Wall Street Journal Türkiye'ye yaptığı açıklamada, "Medya sorunlu değil ama sorumluluk isteyen bir sektör. O alana çok zaman ayırmak, konsantre olmak gerekiyor. Bundan sonra en azından kısa vadede medyaya girmeyi düşünmem" demişti.

MEDYA YATIRIMI BİZİM İÇİN ERKENDİ

Türkiye'de yoğun projeleri olduğunu belirten Yavuz, "Ayrıca, medya yatırımının bizim iş planlarımızla direkt ilişkisi anlamında erken bir yatırım olduğu kanaatine vardık. Bu aşamada medya işine hak ettiği ölçüde maalesef zaman ayıramadık. Başlayan sürecin olumlu sonuçlanması halinde, yürütmekte olduğumuz ülkemizin en büyük projelerine daha fazla odaklanmak amacı ile medyadan çekilmiş olacağız" dedi.

Rekabet Kurulu, Socar'ın Star Medya Grubu'nun yüzde 50'sini almasına Mayıs 2013'te izin vermişti. Star Medya Grubunun kalan yüzde 50 hissesi ise işadamı Ethem Sancak'a ait.


 

 

ÇOK OKUNANLAR