GÜNDEM

FETÖ'nün medya yapılanması "darbe çağrışımı" davası karar aşamasında

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

FETÖ'nün medya yapılanması "darbe çağrışımı" davası karar aşamasında

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada İstanbul  26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada savunma yapan kapatılan Zaman gazetesi Marka Pazarlama Müdürü Yakup Şimşek, reklam filmiyle darbe çağrışımı yapmaktan suçlandığını kaydetti.

Reklam filminin senaryosunda ve ne zaman yayınlanacağı konusunda  yetkili olmadığını kaydeden Şimşek, teknik işlerin takibi dışında bir görevi  olmadığını iddia etti. Şimşek, reklam filmiyle ilgili tutuksuz yargılanan Tibet  Murad Sanlıman'ı suçlayarak, sorumlulukların onun dahilinde olduğunu öne sürdü. Polis Akademisi'nde öğretim görevlisi olduğunu, güvenlik konularında  danışmanlık yaptığını belirten sanık Şükrü Tuğrul Özşengül, kapatılan Samanyolu  TV'de 2,5 ay program yaptığını be bazı sitelerde köşe yazısı yazdığını  anlattı. 

 'ÇOK CİDDİ ASKERİ DARBE KOKUSU VAR HAVADA' TWEETİ

Savcılık tarafından FETÖ'nün medya unsuru olarak belirtildiğini  söyleyen Özşengül, örgütün televizyon yüzü olmadığını, reytingi çok olan  programlar yapmadığını iddia etti.  Özşengül, 2014 yıllında attığı "Çok ciddi askeri darbe kokusu var  havada" şeklinde tweet ile ilgili şunları kaydetti:  "Bu tweeti hatırlamıyorum ama atmış da olabilirim. Bir sürü insan beni  sosyal medyada takip ediyor. Zaman zaman attığım tweetler haber de olmuştur.  Siyasi kulisleri çok iyi takip ederim, tüm gazeteleri okurum. Bu benim işim.  Bundan dolayı böyle bir koku alabiliyorsunuz."  

  15 Temmuz darbe girişimi esnasında katıldığı bir televizyon  programında "Halk sokağa çıkmasın." dediği iddia edilen Özşengül, "Böyle bir şey  söylemedim. Darbeyi isteyen, teşvik eden biri değilim. Kimseden de bu yönde  telkin almış değilim. 1,5 senedir tutukluyum. Beraatimi ve tahliyemi talep  ederim." ifadelerini kullandı.  

  DUMANLI'NIN GÖZALTINA ALINIŞ SÜRECİNE İLİŞKİN FİLM YAPMAM İSTENDİ 

 Tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman da kendilerinin yaptığı iddia  edilen filmin şirketine ait olmadığını öne sürdü.    Şirketlerinde bu reklam filmine ait faturanın da bulunmadığını aktaran  Sanlıman, savunmasında şunları kaydetti:   "Zaman gazetesi ve Feza Yayıncılık'ın o dönem terör örgütüne ait yayın  olduğunu bilmem imkansızdı. Bu nedenle terör örgütüne yardım yapmış sayılamam.  Sanık Yakup Şimşek'in hakkımdaki tüm iddialarını reddediyorum. Ekrem Dumanlı'nın  gözaltına alınma sürecini video film yapmam istenmişti. Ben bunun bir reklam  filmi olmayacağını düşündüğüm için reddetmiştim. Tüm suçlamaları reddediyorum ve  beraatimi talep ediyorum." 

 Sanlıman'ın savunmasını tamamlamasının ardından dava kapsamındaki tüm  sanıklar esas hakkındaki savunmasını yapmış oldu.   Duruşma öğle arasının ardından sanık avukatlarının esas hakkındaki  savunmasıyla devam edecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar