GÜNDEM

FETÖ'cü Twitter fenomeni yakalandı! İşte detaylar

"Aksilahlanma" etiketini açan "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Gaziantep'te yakalandı. Twitter fenomeni JeansBiri hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı.

FETÖ'cü Twitter fenomeni yakalandı! İşte detaylar

Sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açtığı ve bunu kampanyaya dönüştürdüğü gerekçesiyle hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği" suçundan yakalama kararı çıkarılan "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A'nın Gaziantep'te yakalandığı öğrenildi.

JeansBiri Twitter'da Atatürk fotoğrafları paylaşarak ve yazdığı tweetlerle kendini Atatürkçü olarak göstermiş. Ayrıca birçok ünlü ismin ve gazetecinin Twitter hesabını onaylatmasına yardım etmiş.

Gerçek adı Ahmet Kemal A. olan Jeansbiri'nin Gaziantep'te olduğu bilgisi üzerine, bu kentteki çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, Ahmet Kemal A'yı, Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi'ndeki bir adreste gözaltına aldı. Şüphelinin, İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

jeansbiri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, “JeansBiri” adlı Twitter hesabından "Aksilahlanma” etiketi açılması ve kampanya başlatılmasına ilişkin ihbar üzerine soruşturma başlatmıştı. Hesabın sahibinin Elazığ'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılan Özel Yavuz Selim Kolejinde çalışan öğretmen Ahmet Kemal A. olduğu iddia edilmişti. 

HÜKÜMET ALEYHİNDE PROPAGANDA YAPANLARIN HESAPLARINI ONAYLATIYORDU

Yaptığı paylaşımlarla FETÖ'den uzak profil çizen JeansBiri, örgütün Twitter'daki en önemli hesaplarından biriymiş. FETÖ'nün bu hesabı, sosyal medyada hükümet aleyhinde propaganda yapan kişilerin hesaplarını onaylatmak için kullanması da dikkatlerden kaçmadı.

PKK DESTEKÇİLERİNE YARDIM

Örneğin Twitter üzerinde PKK propagandası yapmasıyla bilinen Amed Dicle hesabının, JeansBiri sayesinde onaylandığı ortaya çıktı.

amed dicle

CHP'Lİ MANSUR YAVAŞ

2014'te Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mansur Yavaş, Twitter hesabını FETÖ'cüler sayesinde onaylatmış.

mansur yavaş

LEVENT ÜZÜMCÜ

Gezi Parkı olaylarında en ön saflarda yer alan Levent Üzümcü'nün hesabı, JeansBiri sayesinde onaylatılmış.

levent üzümcü

BÜLENT KENES

Diğer taraftan FETÖ'cü gazetecilerden Bülent Kenes'in de zamanında JeansBiri ile Twitter üzerinden iletişim halinde olduğu dikkatlerden kaçmadı.

jeansbiri

HAYKO BAĞDAT

Gazeteci Hayko Bağdat'ın da hesabını Jeans Biri onaylatmış:

hayko bağdat

METİN UCA

metin uca

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar