GÜNDEM

FETÖ'cü doktorun Mustafa Ulaşlı'yla ilgili bomba itirafları!

Hürriyet yazarı Nedim Şener bugün kaleme aldığı yazısında FETÖ'den ihraç edilen ve “Koronavirüsün çaresini bulacak mucize adam” gibi tanıtılan Dr. Mustafa Ulaşlı ile ilgili FETÖ üyesi doktor Mustafa Polat'ın bomba itiraflarına yer verdi.

FETÖ'cü doktorun Mustafa Ulaşlı'yla ilgili bomba itirafları!

Türkiye’de koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte özellikle firari FETÖ mensuplarının  KHK’yla ihraç edilen Mustafa Ulaşlı isimli örgüt üyesiyle ilgili büyük bir algı operasyonu başlattığını söyleyen Hürriyet yazarı Nedim Şener, Kilis Gaziantep Devlet Hastanesi’nde uzman doktor olarak görev yapan Mustafa Polat'ın mahkemedeki ifadelerini yazısında aktardı. 

FETÖ mensubu uzman doktor Mustafa Polat etkin pişmanlıktan yararlanarak örgütle ilişkilerini isim isim anlattı. Polat, avukatlarının da katıldığı mahkeme huzurunda “Bize abilik yapan Mustafa Ulaşlı isimli biri vardı, doçent doktordu, örgütle bizim aramızdaki bağlantıyı sağlıyordu” dedi.

Polat, mahkemede soru üzerine tekrar “Çok iyi hatırlıyorum. Mustafa Ulaşlı bize hitaben, ‘Tayyip Erdoğan Bank Asya’nın anahtarını istiyor. Banka Asya’ya yardım etmemiz gerek’ dedi. Ben de hanımdan bileziklerini alıp bozdurduktan sonra bankaya yatırdım” şeklinde itirafta bulundu.

FETÖ’cü doktordan itiraf: ‘Mustafa Ulaşlı örgütle irtibatımızı sağlıyordu’

Türkiye’de koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte özellikle firari FETÖ mensupları, KHK’yla ihraç edilen Mustafa Ulaşlı isimli örgüt üyesiyle ilgili büyük bir algı operasyonu başlattı.
“Koronavirüsün çaresini bulacak mucize adam” gibi tanıtılan Ulaşlı’nın, hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı almasına dayanarak bazı gazeteciler de görevine iadesine yönelik yazılar yazdılar. Hatta bazı siyasetçiler, bunu daha da genelleştirerek “KHK’yla ihraç edilen ama beraat ve takipsizlik kararı alanların kamuya iadesiyle ilgili” açıklamalar yaptılar. Bu da yetmedi, Ulaşlı’nın kamuya geri döneceği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşeceğini yazan, söyleyen bile oldu. Son yazımda, FETÖ’yle ilişkisi en iyi bilinen kişilerden olan Ulaşlı’nın 1 Eylül 2016 tarihinde Gaziantep Üniversitesi’nden ihraç edilen ilk 98 akademisyenin arasında olduğunu yazmıştım. Yazımda, 98 kişi hakkında 3 Nisan 2017 günü açılan soruşturmanın 10 gün içinde tamamlanarak Ulaşlı’nın 13 Nisan 2017 günü 34 kişiyle birlikte “takipsizlik kararı” aldığını belirtmiştim. İlginç olansa, polis raporunda FETÖ’yle iltisakı somut delillerle açıkça yazılan Mustafa Ulaşlı hakkında savcı Mehmet Bal’ın takipsizlik kararı vermesiydi. Nitekim savcılığın takipsizlik kararına rağmen OHAL komisyonu, Mustafa Ulaşlı’nın FETÖ’yle ilişkisini gösteren delillere dayanarak göreve iade başvurusunu 18 Eylül 2018 tarihinde reddetti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar