MEDYA KÖŞESİ

FETÖ gazetelerinin arşivleri açılsın!

Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü ve Gerçek hayat yazarı Ersin Çelik "Taraf, Zaman ve Bugün gazetelerinin arşivlerinin, mevcut FETÖ davaları ve geçmiş kumpasların deşifre edilmesi için kamuya açılması gerekiyor" dedi.

FETÖ gazetelerinin arşivleri açılsın!

Ersin Çelik, Gerçek Hayat'ın son sayısında "Zaman, taraf ve Bugün arşivlerine ne oldu?" başlığıyla yayınlanan yazısında FETÖ'nün yayın organları olan Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin arşivlerinin halka açılması gerektiğini vurguladı. 

"Bu arşivlere, kirli manşetlere, itibar suikastlarının yapıldığı haberlere, hatta verilen ilanlara kadar didik didik edilmesi gereken gazete sayfalarını, en iyi gazeteciler irdeleyebilir" diyen Çelik, "15 Temmuz’a kadar uzanan süreçte yaşananların en doğru şekilde değerlendirilebilmesi için bu şart" ifadesini kullandı. 

İŞTE ÇELİK'İN O YAZISI


FETÖ’nün operasyonel kanadındaki ‘sözde gazeteciler’in örgüte karşı yürütülen davada kilit rol aldığını ve onların ifadelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Belki işin bu yönüne biraz daha dikkat edilse, bu zamana kadar alınan mesafenin çok çok ötesine geçilebilir.

FETÖ’nün yine devletteki tasfiye sürecini başlatmak için kurdurduğu, Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarının direkt yönetildiği manşetlerin atıldığı Taraf gazetesinin arşivi çok ama çok önemli mesela. Gerçek Hayat’ın geçtiğimiz yıl kapak yaptığı “Taraf bir FETÖ projesiydi” dosyası bazı gazetecileri rahatsız etse de meselenin şahısların ötesinde olduğunu görmek ve bilmek gerekiyor. Tabanını dizilerdeki repliklerden koordine eden, emniyet ve yargıdaki örgüt mensuplarına ‘Karanlık Kurul’ repliklerinden kesin talimatlar veren ve de sonuçlar elde eden ihanet şebekesinin çıkarttığı gazetelerin arşivleri, mevcut delillerin yeniden değerlendirilmesi, gözden kaçan hayati detayların ele alınması ve bulguların sağlamalarının yapılması açısından büyük önem arz ediyor.

Soruşturmaları yürüten savcılar mutlaka bu arşivleri kurcalıyordur. Fakat bu arşivlere, kirli manşetlere, itibar suikastlarının yapıldığı haberlere, hatta verilen ilanlara kadar didik didik edilmesi gereken gazete sayfalarını, en iyi gazeteciler irdeleyebilir. Taraf, Zaman ve Bugün gazetelerinin arşivlerinin, mevcut FETÖ davaları ve geçmiş kumpasların deşifre edilmesi için kamuya açılması gerekiyor. En azından araştırma için gidilen Atatürk Kitaplığı’nda ve Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde talep edenlere bu sayfalar açılmalı. Çünkü KHK ile kapatıldıklarından beri bu gazetelerin arşivine ulaşmak mümkün olmuyor. Bu arşivler hukuki delil taşıdığı gibi sayısız kitap, haber ve doktora tezine de araştırma konusu edilmeyi bekliyor. Bu kısıtlamanın uzun sürmeyeceğini umuyorum. 15 Temmuz’a kadar uzanan süreçte yaşananların en doğru şekilde değerlendirilebilmesi için bu şart.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar