GÜNDEM

Ferhangi Şeyler 'Cumhuriyet' için 'perde' diyecek

Tiyatrocu Ferhan Şensoy, 'Ferhangi Şeyler'i 25 Kasım’da ücretsiz oynayacak. Bayiden bir Cumhuriyet alan herkes oyuna girebilecek.

Ferhangi Şeyler 'Cumhuriyet' için 'perde' diyecek

Tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy, tiyatro ekibi Ortaoyuncular’la birlikte Cumhuriyet gazetesine yaptığı destek ziyaretinde, destek için oyununu ücretsiz sahneleyeceğini duyurdu. Şensoy, Cumhuriyet gazetesi alanların oyunu ücretsiz izleyeceğini söyledi.

Gazetenin 50 yıllık okuru olduğunu söyleyen Şensoy, “Ben ilkokulun son sınıflarından itibaren, yani 50 küsur yıldır Cumhuriyet okuruyum. Bu son olaylarda Cumhuriyet gazetesinde yönetici ve yazar arkadaşlarımızın tutuklanmasını basın özgürlüğüne şiddetle aykırı buluyorum. Ortada bir suç yok. Basın susturulmak isteniyor. Buna karşı direnmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

‘CUMHURİYET İÇİN SONUNA KADAR OYNARIM’

Ferhan Şensoy, şöyle devam etti: “Gazetenin bulunduğu sokakta oyun oynamam teknik olarak mümkün değil. Ama Ses Tiyatrosu’nda bu dayanışma için ‘Ferhangi Şeyler’ oyununu ücretsiz olarak oynamayı planladım. Bilet olmayacak. Herkes gazete bayisinden bir Cumhuriyet gazetesi alarak salona girecek ve oyunu izleyebilecek. Herkesin elinde Cumhuriyet gazetesi olacak. Ses Tiyatrosu 500 kişilik. Eğer izdiham olursa yine yaparım. Ben Cumhuriyet için sonuna kadar oynarım.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar