MEDYA KÖŞESİ

Fenerbahçe'nin en başarılı teknik direktörü kimdir?

Spor yorumcusu Uğur Meleke, Fenerbahçe Galatasaray derbisinin öncesinde "Fenerbahçe'nin en başarılı teknik direktörü kimdir?" sorusunu Cevapla.TV'ye yanıtladı.

Spor yorumcusu Uğur Meleke, Fenerbahçe Galatasaray derbisinin öncesinde "Fenerbahçe'nin en başarılı teknik direktörü kimdir?" sorusunu Cevapla TV'ye yanıtladı.

 Yaklaşık 30 yıldır yakinen takip ediyorum futbolu. 103 gollü Fenerbahçe şampiyonluğunu gördüm.

Veselinoviç dönemini gördüm... O dönem bir antrenör takımı değildi Fenerbahçe. Futbolcu takımıydı.

Çok yetenekli oyuncular, Rıdvanlar, Hasan Vezirler, Oğuz Çetinler, Tuğran Sofuoğlu filan bir araya gelmişlerdi. O bir futbolcu takımıydı, antrenör de özgürlük tanımıştı. O yüzden burada söz konusu olan antrenör başarısıysa kadro kalitesini potansiyelin üzerine çıkaran antenör olarak 2007-2008 Zico dönemini söyleyebilirim.

O Fenerbahçe kadrosu Şampiyonlar Ligi'de çeyrek final yaptıysa burada, o takımın her bir oyuncusundan maksimum verim alma başarısı Zico'nun hanesine yazılabilir. Uğur Boral kariyerinin en iyi sezonunu yaşamıştır. David çok iyi bir sezon yaşamıştır. Colin Kazım öyle bir sezon yaşamayacaktır gibi.

Birey birey oyuncu performanslarının arttığı, Roberta Carlos'un sakatlanmış olmasına rağmen maksimum verimi alan bir sezon yaşanmıştı. O yüzden benim takip ettiğim en iyi teknik direktör performansını Zico göstermiştir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar