GÜNDEM

Fehmi Koru'nun I'ya koyduğu nokta yeni partinin noktası mı?

Yeni parti söylemleri, kabinede değişiklik kulisleri derken Fehmi Koru yine noktalı virgüllü AK Parti'ye vurdu. MHP'yi siyasi hayatın öznesi olarak gören Koru, "iktidarsınız ama güç değilsiniz" diyerek adeta yeni partinin eksenini anlatan bir yazı kaleme aldı. Defalarca yeni sistemde iyileşme olmayacak dedi ve ekledi "Yola böyle devam edilecek. Sona kadar".

Fehmi Koru'nun I'ya koyduğu nokta yeni partinin noktası mı?

-AK Parti iktidar ama siyasi güç değil.

-Ne yaptığını en iyi bilen lider Devlet Bahçeli.

-Son sözü MHP söylüyor.

-Yeni sistemde düzelme olamayacak. Sona kadar böyle devam...

-Yeni parti çıkarsa en büyük sebebi MHP'dir.

Bir yazı düşünün baştan aşağı konuşulan şeyler... Yeni söylenen hiçbir şey yok. Yeni olan tek şey parti ama o da halen kurulmadı. 

İşte Babacan'ın kuracağı parti söylentileri ile yeniden gündemdeki yerini alan Fehmi Koru, I'nın üzerine koymayı unuttuğu noktayı bu cümlelerle koydu.

‘Cumhur ittifakı’ yalnız ismiyle değil bütün içeriğiyle MHP’nin eseridir. Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçtirme başarısını da yine MHP’nin kazanç hanesine yazabiliriz."

Koru'nun bu sözleri daha çok tartışılır. Hatta yeni parti kurulunca daha sık görünmeye başlar... Her fırsatta aynı şeyleri söyleyecek olan Koru'nun yazıları ve söylemleri partinin ana eksenini ele verecektir. 

SON CÜMLEDEKİ 'SON' NE ANLAMA GELİYOR?

Tam da burada sormamız gereken soru şu;

Fehmi Koru'nun yazısında noktasını koydum dediği I, yeni partinin ekseni mi? Bu eksen yazının son cümlesinde ima edilen yeni sistemin sonu veya parlamenter sistem isteği mi? Neden 'sonuna kadar' değil de 'sona kadar' ifadesini kullanıyor?

İşte o son cümle:

Bu arada, sistemden kaynaklanan sorunların ortadan kaldırılmasını mümkün görmediğimi de belli ettiğimi sanıyorum. Yola böyle devam edilecek. Sona kadar...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar