GÜNDEM

Fehmi Koru'dan karşılaştırmalı medya eleştirisi

Gazeteci Fehmi Koru, bugünkü köşesinde bayram günlerini yaşadığımız halde bayrama dair konuların ele alınmadığı, medyada çoğunlukla aynı telden çalmaların olduğu, insanların haberlere, medyaya bakış açısının değiştiğini ve bu durumun da sıkıntı teşkil ettiğini yazdı.

Fehmi Koru'dan karşılaştırmalı medya eleştirisi

Gazeteci Fehmi Koru, bugün kaleme aldığı yazısında medyaya yönelik eleştirilerini geçmişten bugüne karşılaştırarak ele aldı. 

Bayramın ilk 3 günü bizim medyayı asgarinin asgarisi şeklinde takip ettiğini ifade eden Koru, bayram günlerinde olunmasına rağmen; iktidar ve muhalefet yanlısı kalemlerin yazdıkları yazıların, bayramı hiçe sayar şekilde olduğunu belirtti.

Bayramda kiminle karşılaşsa, söze ya 'Çoktandır gazete okumuyorum' veya 'Artık televizyonların haberlerini ve tartışma programlarını izlemiyorum' diye başlayan insanların olduğunu aktaran Koru, "Önceleri 'Gazete almıyorum' denirdi, işittiğinizde muhatabınızın internet üzerinden haber ve yoruma ulaşmayı tercih ettiğini anlardınız. Şimdi doğrudan 'Gazete okumuyorum' deniliyor. Ne kadar yazık." şeklinde konuştu.

Koru, ülkemizdeki yazılı ve görsel medyanın çok büyük bölümünün hep aynı telden çaldığının altını çizerek sözlerine şu satırları ekledi "Bunun anlamı şu: Üslup ve kullanılan malzeme değişse bile, bir yazıyı okuduğunuzda diğer yazarları okumanız zaman kaybına dönüşüyor. Mesajlar aynı çünkü."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar