GÜNDEM

Fehmi Koru'dan Ertuğrul Özkök'e 'popülist' göndermesi

Uzun süre yazılarına ara verdikten sonra yeniden yazmaya başlayan Fehmi Koru, bugünkü yazısında Ertuğrul Özkök'e göndermede bulundu.

Fehmi Koru'dan Ertuğrul Özkök'e 'popülist' göndermesi

Bugünkü yazısında popülist liderleri ve onlara ses çıkarmayan medyayı yazan Fehmi Koru, Avrupa'daki durumu özetlerken Ertuğrul Özkök'e de göndermede bulundu. 

Özkök'ün popüler yayın çizgisine atıfta bulunan Koru, İngiltere'den verdiği örnekle konuyu özetledi.

İşte o ifadeler:

Bizde Ertuğrul Özkök’ün son birkaç yıldır sürdürdüğü popüler yayın çizgisini yıllardan beri gazeteler ve TV ekranlarında temsil eden Piers Morgan adlı bir gazeteci var İngiltere’de. ITV kanalında hafta içi her sabah ünlülerle görüştüğü bir program yapıyor Piers; Telegraph gazetesinin Pazar günleri verdiği ’Event’ ekinde günlüğünü yayınlıyor.

Notları Hürriyet yazarının köşe yazılarını akla getiriyor.

Dün, “Bak, hükümeti dize getirdim” modundaydı Piers…

Korona günlerinde cephede en hayati görevleri sürdüren hemşirelerin mesai saatleri sonrası park yerinde duran araçlarına ceza kesilmekteymiş. Hemşirelerin kendisine gönderdiği ceza makbuzları üzerine konuyu bazı bakanların dikkatine sunmuş Piers. Bakanın biri, “Onlar için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz, merak etme” demiş. 48 saat sonra hiçbir şey yapılmadığı haberini alınca, Piers Morgan, “Cezaların tamamını ben ödeyeceğim” çıkışını yapmış kameralar önünde.

“Bu akşam saat 9’da, hükümet, sağlık bakanlığı mensuplarının kriz boyunca hastane park yerlerinden bedava yararlandırılacağını açıkladı; sonunda dinledikleri için mutluyum” diye yazıyor…

Mutlu.

Kural çiğneyen danışman onun gibi davranan başkalarına verilen cezalardan muaf tutuluyor… Ülkenin öndegelen müteahhidiyle uzak durması gereken türden bir ilişkisi ortaya çıkan bakan yerini korumaya devam ediyor… Medyanın etkili bir ismi hemşirelerin park cezası derdini halletmekle övünüyor…

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar