MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'dan dikkat çeken yazı: Erken seçim olmayacaksa da kesin bir şey olacak!

Gazeteci Fehmi Koru erken seçim beklemediğini yazmıştı ama bugünkü yazısında kafaları karıştırdı. Fehmi Koru'ya göre erken seçim olmayacaksa da bir şeyler olacak galiba...

Fehmi Koru'dan dikkat çeken yazı: Erken seçim olmayacaksa da kesin bir şey olacak!

Fehmi Koru'nun bugünkü yazısını okuyunca aklımıza AK Partili Ali İhsan Yavuz geldi. Hani seçim dönemi oylarla ilgili "Hiçbir şey olmamışsa bile kesin bir şey oldu" demişti ya.

Hah işte... Fehmi Koru da biraz böyle diyor.

Nasıl mı?

Erken seçim olmayacak ama "bir şeyler olacak" diyor...

Ama ne? Ama ne?

Henüz kendisi de bilmiyor ya da biliyor da söylemek için erken olduğunu düşünüyor.

Fehmi Koru peki bunu nerden çıkarıyor?

İktidara yakın gazetecilerin muhalefetin vaadlerini hesaba çekmesinden!

Çünkü seçilmiş belediye başkanlarının vaadlerinin bu kadar erken hesaba çekilmesine pek alışık değildik, sıradışı bir durum" diyor Fehmi Koru.

Ee buna bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'da müjde üstüne müjde vermesi eklenince kokuyu alıyor usta yazar, burada bir iş var diyor.

Devamını da kendinden okuyalım...

İşte Fehmi Koru'nun yazısından dikkatimizi çeken bölümler... Bakalım sizin de ilginizi çekecek mi?

"İktidarın ve itibar ettiği köşelerin muhalefet partilerinden seçilmiş başkanları vaatleri yönünden hesaba çekmesi yeni bir çığır ve bu çığırı destekliyorum. Bugüne kadar gelmiş geçmiş yerel ve genel iktidarların aynı sıkılıkta eleklere muhatap edilmeleri, seçim meydanlarında işittiğimiz ve daha ilk andan betimize giden saçma sapan vaatlere bir son verilmeyi getirirse bu bile bayağı bir kârdır.

Türk siyasi tarihi saçma sapan vaatlerin kürsülere taşındığı seçimlerin de tarihidir.

Vaatler konusunda hesaba çekme işlemi neden bu kadar erken başlatılmış olabilir? 

Bu erken hesaba çekme girişiminin bir amacı olmalı…

***

Ve yeni vaatler zinciri

Hesaba çekme tek başına gelse belki o kadar üzerinde durma gereği duymazdım; ancak bir yandan hesap çekme çığırının kurdelesi kesilirken bir yandan da yeni vaatler gündeme taşınıyor.

AK Parti lideri de olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Konya’daydı ve orada yaptığı konuşmada, bir gazeteye göre, ‘müjde üstüne müjde’ verdi.

**

Erkenden eski vaatleri hatırlatıp yerine getirilmeyenler sebebiyle yeni başkanları hesaba çekme çığırı ile illere ileri yeni vaatlerde bulunma; ve bu iki süreç eş-zamanlı olarak yapılıyor.

Herhalde bunların bir anlamı olmalı, ama ne?

Dün, burada, bir süredir ‘erken seçim’ konusunun köşe bucakta konuşulmaya başlandığını, ancak şahsen seçim tarihinin erkene alınmasını beklemediğimi yazdım.

**

İyi de, iktidarın ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli erken seçimi asla düşünmediklerini birkaç kez tekrarlamadı mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da parti olarak seçim tarihinin erkene alınmasını istemeyeceklerini şu yakınlarda açıkladı.

Ortada bir tuhaflık var, ama ne?

Ne oluyor ya da ne olacak dersiniz?"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar