GÜNCEL

Fehmi Koru'dan dikkat çeken Mustafa Yeneroğlu yorumu

Yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na destek veren Fehmi Koru, Mustafa Yeneroğlu'nun AK Parti'den istifasını yazdı. Fehmi Koru "Yeneroğlu’nun istifaya zorlanması yeni oluşum çalışmalarının yerindeliğine yeni bir kanıt" dedi.

Parti içi eleştirileriyle sık sık gündeme gelen AK Parti milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun AK Parti'den istifasını değerlendiren Fehmi Koru, Babacan ve Davutoğlu'nun yeni parti kurmakta ne kadar olduklarını anlatmaya çalıştı.

Koru, "Muhalefete yeni takviye gelecek diye iktidar rahatsız oluyor; ancak bunun sebebi yine iktidarın kendisi değil mi?" başlıklı yazısında iktidarın "yeni oluşumları" çok fazla dikkate aldığını vurguladı. 

AK Parti'de aykırı seslerin, eleştirilerin artık tahammül sınırlarını aştığını belirten Fehmi Koru, "Yeneroğlu’nun istifaya zorlanması yeni oluşum çalışmalarının yerindeliğine yeni bir kanıt teşkil ediyor. Farklı görüşlere tahammül edilmeyen bir partide farklı görüş sahiplerine gösterilen yol oradan ayrılmaları ise, ayrılanlar için tek çare de yeni bir parti çatısı altında buluşmak değil midir?" ifadelerini kullandı. 

Fehmi Koru'nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

Yeni oluşumlar diye bilinen Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun partileşme çalışmalarının temelinde görüş farklılaşması yatıyor. Farklılaşan görüşlerine rağmen parti içerisinde kalmayı düşünebilirlerdi, uzunca bir süre bunu yaptılar da; ancak seslerini kısmak zorunda kalmaları tahammül sınırlarını zorlamış olmalı.

Mustafa Yeneroğlu istendiği için partisinden ayrıldıktan sonra birdenbire ‘kötü adam’ haline getirildi. Bir hafta içerisinde oldu bu da. Partinin yönetim kadrolarında yer alanlar ekranlardan doğrudan hücuma geçtikleri gibi siyasi kimlik taşımayan iktidar unsurları bile kendisini hedef alan açıklamalar yapmaktalar.

(...)

Fehmi Koru'nun tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar