MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru'dan Davutoğlu'nu kızdıracak yazı! Derdi kişisel hesaplaşma

Ahmet Davutoğlu'nun "terör defterlerini açarsam..." diyerek yaptığı konuşma Fehmi Koru'nun çok işine geldi. Neden mi?

Fehmi Koru'dan Davutoğlu'nu kızdıracak yazı! Derdi kişisel hesaplaşma

Nedenini anlatayım...

Fehmi Koru dedik ama sadece o değil, yeni parti hazırlığındaki Ali Babacan ve ekibininde.

Çünkü uzun süredir bu ekibe "neden Davutoğlu ile birlikte hareket etmiyorsunuz? Partiyi birlikte kurmuyorsunuz?" gibi sorular yöneltiliyordu. Bir nevi "birleşin" baskısı vardı.

Ali Babacan ve ekibi bunu dışarıya izah etmekte zorlanıyordu.

Taa ki bugüne kadar...

Ahmet Davutoğlu, "Babacanlar'a" "neden birleşmediklerine dair öyle bir koz verdi ki artık daha başka gerekçeye ihtiyaçları kalmadı.

Bunu nereden mi anlıyoruz?


"KİŞİSEL HESAPLAŞMA PEŞİNDE!"

Fehmi Koru'nun bugünkü yazısından.

Fehmi Koru, Abdullah Gül'e yakınlığı nedeniyle Ali Babacan tarafına da daha yakın.

Davutoğlu'nun son çıkışını resmen yerden yere vurmuş yazısında. Davutoğlu'nu kişisel hesaplaşma peşinde koşmakla suçluyor.

Diyor ki; "Davutoğlu’nun derdinin kişisel bir hesaplaşma olduğu belli. Kendisinin göreve getirilmesini, partinin genel başkanlığı ile başbakanlığın önüne sunulmasını ‘hakkı’ olarak görüyor ve bir süre sonra aniden genel başkanlıkla birlikte başbakanlığın da elinden alınmasını içine sindiremiyor. İçeriği bir tarafa, son çıkışının üslubu tam da bunu dışa vuruyor."...

Hemen akabinde de Ali Babacan'ın ne kadar farklı olduğuna vurgu yapan şu cümleleri kuruyor; "Oysa, Babacan ve kendisiyle birlikte hareket edenler, ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunlara çözümler üretebilmek, daha iyi ve daha çağdaş bir yönetişim anlayışını siyaset alanına taşımak ve ülke yönetimine talip olmak amacındalar ve baştan itibaren bunu vurguluyorlar."

BABACAN'IN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ

Davutoğlu'nun bu çıkışının ne getirip götüreceğini göreceğiz. Ama şunu belirtelim ki Fehmi Koru'nun yazısından anlaşılan o ki Davutoğlu, Ali Babacan'a hem kendisiyle ilgili baskılara karşı vereceği cevaplar için hem de "bakınn, biz ne kadar farklıyız" diyebilmesi için zemin vermiş oldu.

Yani Ali Babacan'ın daha ortaya çıkmadan ekmeğine yağ sürdü. 

Fehmi Koru'nun şu sözleriyle bitirelim de ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılsın...

"Her ikisinin geçmiş parti bağları ve aynı hükümetler içerisinde sorumluk taşımaları sebebiyle “Bir araya gelmeliler” düşüncesinde olanların varlığı biliniyor. Tek bir partide buluşulsun isteyenler arasında Davutoğlu’nun kendisi de var, Babacan ve kendisiyle birlikte hareket edenler ise ondan uzak durmayı yeğliyor.

Herhalde Ali Babacan’ın neden öyle davrandığı Ahmet Davutoğlu’nun sorunlu son çıkışından sonra daha iyi anlaşılmıştır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar