GÜNDEM

Fehmi Koru'dan bomba çıkış: Yazarlar-gazeteciler cezaevlerine yakışmıyorlar!

Fehmi Koru, köşesinde yazdığı yazısında Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliyelerine sevindiğini açıkladı ve diğer KHK'lılar ile ilgili de bir gelişme yaşanmasını temenni etti. "Gazeteciler cezaevlerine yakışmıyor" diyen Koru, bu durumun Türkiye'nin lehine olduğunu belirtti.

Fehmi Koru'dan bomba çıkış: Yazarlar-gazeteciler cezaevlerine yakışmıyorlar!

Gazeteci yazar Fehmi Koru; Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyelerine ilişkin yazdığı yazısında "Yazarlar-gazeteciler cezaevlerine yakışmıyorlar. Bu durum Türkiye'ye yakışmıyor" ifadelerini kullandı. 

"Önce bir sevincimi paylaşayım: Neredeyse üç yıldan uzun süredir cezaevinde bulunan Nazlı Ilıcak ile Ahmet Altan bugün görülen duruşmaları sonunda serbest bırakıldılar. Beraat etmediler, davaları görülmeye devam edecek; ancak bu da önemli bir gelişme. Bu gelişmeyi beraatlerinin izlemesini dilerim.

Yazarlar-gazeteciler cezaevlerine yakışmıyorlar.

Ahmet Altan’ın Türkçe dışında pek çok dilde yayımlanan ‘Dünyayı Bir Daha Göremeyeceğim’ kitabının da yeni bir başlıkla dilimizde de kitapseverlerin takdirine sunulmasını arzu ederim.

Onların cezaevinden çıkmaları yalnız yakınlarını, uzak yakın tanıdıklarını sevindirmekle kalmamalı, ülkesini seven herkes bu gelişmeden mutlu olmalı.

Sebebi şu: Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın cezaevinde kaldıkları süre içerisinde içinde adları geçen yüzlerce haber ve değerlendirme yazısı çıktı yabancı gazeteler ve dergilerde; haklarında programlar yapıldı. Pek çok ülke onların cezaevinde tutulmalarını yanlış bulan resmi açıklamalar yaptılar. Uluslararası kuruluşların raporlarında durumları yer aldı. En son ABD’nin bu hafta yayınladığı ‘insan hakları raporu’nda da cezaevinde bulunmaları eleştirildi.

Türkiye’ye de böyle bir görüntü yakışmıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar