KİTAPLIK

Fehmi Koru'dan bomba Cemaat kitabı: Ben böyle gördüm

Koru, köşesiz kaldığı günlerde gazetecillik faaliyetini yazar olarak devam ettirdi ve Ben Böyle Gördüm - Cemaat'in Siyasetle Sınavı başlıklı bir kitap kaleme aldı.

Fehmi Koru'dan bomba Cemaat kitabı: Ben böyle gördüm
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Gazeteciliğe Zaman gazetesinde başlayan, ardından Turkish Daily News, Yeni Şafak ve Star Gazetelerinde köşe yazarlığı yapan, 2014 yılında Star Gazetesi'nden ayrılan ve Gazete Habertürk'e transfer olan Koru son köşe yazısını 8 Ocak 2016 tarihinde "Batı ile değişen rollerimiz" başlığıyla kaleme almıştı.

Ocak ayının 12'sinde ise, Habertürk Gazetesi yeni dönemdeki editöryal değişim doğrultusunda Fehmi Koru'nun yazılarını sonlandırma kararı almış bunu da Koru'ya tebliğ etmişti.

Koru, köşesiz kaldığı günlerde gazetecillik faaliyetini yazar olarak devam ettirdi ve Ben Böyle Gördüm - Cemaat'in Siyasetle Sınavı
başlıklı bir kitap kaleme aldı.

Alfa Yayıncılık etiketiyle piyasaya çıkan kitap için Fehmi Koru şunları yazdı:
 
"Türkiye'nin son döneminde hemen herkesi içine çeken en önemli olay nedir?" sorusunun cevabı belli: Kendisini 'Hizmet hareketi' olarak tanımlayan, yakınında duranların 'Cemaat' diye andığı, içinde yer alanların bir ara 'Camia' adını kullanıma sokmak istediği, karşı çıkanların 'paralel yapı', hakkında dava açanların 'FETÖ örgütü' sıfatını uygun gördüğü oluşumla mücadele...

Elinizdeki bu kitapta okuyacaklarınız bir gazetecinin tanıklıkları... Bir yanda, kendim 'içinde' yer almadığım halde, başlangıcı sayılabilecek ünlerden bugüne yaşadığı inişli çıkışlı dönemlerinin hepsini başkalarına göre olağanüstü yakından gözlediğim bir toplumsal hareket Cemaat... Öte yanda kuruluş, iktidara geliş ve orada kalış dönemlerini en az öteki hareket kadar yakından izlediğim bir siyasi örgüt AK Parti...

Dünümüzü, bugünümüzü ve muhtemelen yarınımızı da meşgul edecek bir kavganın tam ortasında, yıllar içerisinde tanığı olduğum olayları anlatıyorum. Kitabın adından da ilan ettiğim gibi 'Ben böyle gördüm' ve onu anlatıyorum.

Şahsi gözlem veya bizzat tanıklıkla ilgisi olmayan bölümleri bile, gözlemlerime ve tanıklıklarıma dayalı değerlendirmelerimdir. Herkes benim bu kitapta anlattıklarımdan hareketle kendi değerlendirmelerini yapabilir ve sizin varacağınız sonuçlar benimkilerden farklı da olabilir. Gerçeğe başka nasıl ulaşılabilir?

ÇOK OKUNANLAR