MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru yazdı: Star ve Güneş kapanacak, Kanal 24 küçülmeye gidecek!

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen ve henüz bir açıklamanın yapılmadığı Star gazetesinin kapanacağı iddialarını gündemine alan Fehmi Koru, sadece Star'ın değil Güneş gazetesinin de kapanacağını ve Kanal 24'ün de küçülmeye gideceğini duyurdu.

Fehmi Koru yazdı: Star ve Güneş kapanacak, Kanal 24 küçülmeye gidecek!

Medyada tutunamayanlar arasında Star, Güneş ve Kanal 24 de mi giriyor?

Türkmedya, bünyesindeki bu yayın organlarının kapanacağı veya küçülmeye gideceği yönünde iddialar giderek güçlenmeye başlıyor.

Son olarak konuyu köşesine taşıyan Fehmi Koru, Star gazetesi ve Güneş gazetesinin kapanacağını duyurdu. Koru, ayrıca Kanal 24'ün de küçülmeye gideceğini belirtti.

İşte Koru'nun yazısı:

Yılbaşı yaklaşınca medya dünyasında sinirler gerilir; hemen her grup yeni yıla daha az sayıda çalışanla girme hazırlığını son kerteye o zaman diliminde getirir. Çok sayıda gazeteci birdenbire zaten kalabalık olan işsizler ordusuna yılbaşı dolayımında katılır.

Herkes yeni bir yıla girildiği sevincini yaşarken, bazı gazete çalışanı evlerine “Ne yapacağız?” ateşi düşer…

2020 yılına gazeteciler biraz daha farklı bir ortamda giriyor.

Bazı medya grupları işten çıkarmayı erkene aldı; Hürriyet, yeni yayın yönetmenini ilan etmeden hemen önce, aralarında hizmet süresi bayağı fazla olanların da bulunduğu, çok sayıda çalışanına kapıyı gösterdi.

Daha da üzücü olanı, yılın son haftasına girildiği günlerde bir medya grubunun bünyesinde yer alan iki gazeteyi kapatma, bir televizyon kanalını da küçültme kararı aldığının duyulması…

Star gazetesi kapatılacak, Güneş gazetesi Akşam’ın eki haline getirilecek, Kanal 24’te de küçülmeye gidilecekmiş…

Üzülmemin sebebi, Star gazetesinde Mustafa Karaalioğlu’nun yayın yönetmeni olduğu dönemde yazılarımın yayınlanması, 24 kanalının kuruluşunda yayın yönetmeni olan Mustafa Hoş’un yönlendirmesiyle ‘Acaba’ adını taşıyan haftalık bir haber-programı yapmış olmam değil sadece.

Kimbilir kaç gazeteci daha binleri bulan işsiz gazeteciler arasına katılacak, ona üzülüyorum.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum