GÜNDEM

Fehmi Koru yazdı: CIA başkanının ABD başkanına tavsiye ettiği Netflix filmi

Fehmi Koru, bugünkü köşe yazısında eski CIA başkanı Brennan'ın ABD başkanı Joe Biden'a izlemesini tavsiye ettiği Filistin filmini yazdı.

Fehmi Koru yazdı: CIA başkanının ABD başkanına tavsiye ettiği Netflix filmi

Eski CIA başkanı Brennan'ın Biden'a izlemesini tavsiye ettiği filmin adı ‘The Present’...

Fehmi Koru, filmi izleyip köşesine taşıdı ve filmin izlenmesini o da tavsiye etti. 

İşte Fehmi Koru'nun o yazısı:

New York Times’ta çıktığında kaçırmışım, İsrail gazetesi Jerusalem Post’un sayfalarını karıştırırken karşıma çıkınca dönüp okudum makaleyi. Yazarı, Amerikan Merkezi İstihbarat Örgütü CIA’nin dört yıl (2013-2017) başkanlığını yapmış olan John Brennan. Barack Obama’nın ikinci kez seçildiğinde o göreve atadığı, Donald Trump’ın da başkan olur olmaz görevden aldığı kişi.

Vaktiyle başında bulunduğu örgüt (CIA) düşünüldüğünde yazısının başlığı şaşırtıcı: “Biden bu Filistin filmini neden izlemeli.”  

Filistinli bir kadın yönetmenin filmini Brennan izlemiş, çarpılmış.

Yazısını okuduktan sonra ben de izledim ‘The Present’ (Hediye) filmini ve dün geceyi her zamankinden daha rahatsız geçirdim.

Netflix’te var ve Farah Nabulsi imzalı, bol ödüllü, kısa filmler kategorisinde Oscar’a da aday gösterilmiş bu filmi izlemeyi herkese tavsiye ederim.

Kısa fakat bu haliyle müthiş etkileyici film, Batı Şeria’da yaşayan ve fazla uzak olmayan kente kalıcı ihtiyaçları için inmeye kalktığında İsrail askerlerinin nöbet tuttuğu kontrol noktalarından geçmesi gereken bir Filistinli’nin birkaç saatini sergiliyor.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar